Začínate s e-shopom a hľadáte spôsoby ako baliť svoj tovar?

Začínate s e-shopom a hľadáte spôsoby ako baliť svoj tovar?

01.09.2021

Predávate tovar cez internet? Či už oblečenie, handmade produkty alebo kozmetiku, poradíme vám, v čom posielať tak, aby všetko dorazilo v poriadku.

 

Najmä na začiatku, keď začínate podnikať, je veľmi dôležité, aby vás tovar ku zákazníkovi prišiel tak, ako má, bez akéhokoľvek poškodenia.

Baľte tak, aby sa nič nepoškodilo

Vonkajší obal, by mal výrobok po ceste ochrániť. Balenie tovaru a zásielok záleží predovšetkým od veľkosti. Menšie výrobky sa zmestia aj do klasických bublinkových obálok. Väčšie však treba zabaliť do krabíc. Obálky, krabičky, bublinkové fólie, baliaci materiál vo všeobecnosti vôbec nie sú lacnou záležitosťou. Preto vám odporúčame, nakupovať vo väčšom množstve, kedy vás môžu vyjsť o niečo lacnejšie.

 

Tip: Ak však posielate krehký tovar, výrobky z keramiky alebo zo skla, výborne vám môže poslúžiť bublinková fólia.

Ekologické balenie

Materiál na obalenie nemusíte iba nakupovať. Môžete si ho napríklad odkladať z nákupov, ktoré robíte vy alebo recyklovať fóliu a krabice. Taktiež sa môžete poobzerať či neobjavíte obchod alebo inú firmu, ktorá nevyužité obaly vyhadzuje.

Papier

Výhoda papiera je, že ho môžete nechať potlačiť logom, sloganom alebo názvom vašej značky. Myslite na branding a zvoľte si vhodný marketing pre eshop. Dajte si vyrobiť rôzne druhy pečiatok, lepiace etikety a zákazníkovi balíček skrášlite. Taktiež môžete napísať na balíček personalizovaný odkaz, ktorý určite rozbaľovanie spríjemní a veľa zákazníkov ocení. 

Urobte viac

  • Klasickú lepiacu pásku vymeňte za papierovú.

  • Bublinky nahraďte nepotrebnými nastrihanými novinami alebo časopismi.

  • Vyberte si rozložiteľné a kompostovateľné varianty obalov.

  • Netlačte, čo nemusíte ( Faktúru môžete zaslať emailom, poďakovanie za nákup napíšte krabicu, rôzne kupóny a darčekové poukážky taktiež pošlite na email. )

 

Aj výber materiálu a dodávateľov je jedným z nevyhnutných krokov. A preto je veľká zodpovednosť na mieste.

 

Uprednostnite preto recyklované materiály pred novými ako aj miestnych dodávateľov pred zahraničnými.

 

Bez ohľadu na to akú formu dopravy a spôsob balenie budete využívať, musíte výrobok zabaliť tak, aby sa nepoškodil. Je lepšie použiť o nnieco viac obalového materiálu, ako riešiť reklamáciu či vyrábať pre zákazníka nový výrobok.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete