Výhody vzdelávania zamestnancov

Výhody vzdelávania zamestnancov

24.05.2021

Školenie a vzdelávanie zamestnancov je vynikajúcou príležitosťou na rozšírenie vedomosti všetkých zamestnancov. Avšak mnoho zamestnávateľov považuje rozvojové vzdelávanie za drahé. Zamestnanci, ktorí sa zúčastňujú školení, prichádzajú o pracovný čas, čo môže oneskoriť dokončenie projektov.

Napriek pár nevýhodám však vzdelávanie a rozvoj poskytuje jednotlivcovi aj spoločnostiam veľa výhod, vďaka ktorým sa oplatí do vzdelania zainvestovať. 

Aké sú teda výhody?

Spokojnosť zamestnancov

Investícia do školenia, môže ukázať zamestnancom, že si ich spoločnosť váži. Zamestnanci tak môžu získať prístup k školeniu, o ktorom by inak sami nevedeli alebo ktoré by sami nehľadali ako napr. online kurzy. Týmto krokom firmy sa zvýši motivácia a spokojnosť u zamestnancov, pretože sa cítia ocenení za svoju prácu.

Riešenie slabých miest

Väčšina zamestnancov môže mať slabé stránky v istých pracovných zručnostiach. Školenie im ich však môže pomôcť posilniť alebo vylepšiť. Poskytnutím potrebného školenia sa vytvorí vzdelaný a informovaný personál, ktorí sa môžu podľa potreby navzájom podporovať, pracovať v tímoch alebo pracovať nezávisle bez neustálej pomoci a dozoru ostatných.

Zvýšená produktivita

Produktivita sa zvyčajne zvyšuje, aj vtedy keď spoločnosť zrealizuje vzdelávacie kurzy pre zamestnancov. Tým sa zvýši efektívnosť pri práci, ktorá môže následne zlepši obrat a viesť k finančnému zisku spoločnosti.

Zvyšuje reputáciu a profil spoločnosti

Úspešná vzdelávacia stratégia môže pomôcť rozvíjať značku spoločnosti. Školenie tiež robí spoločnosť atraktívnejšou pre potenciálnych nových zamestnancov, ktorí sa snažia zdokonaliť svoje schopnosti a pracovať na sebe.

Školenie môže napríklad obsahovať:

 

Veľmi obľúbené je kombinované vzdelávanie. Blended Learning je účinná kombinácia online vzdelávania sa a vzdelávania sa priamo v teréne. Vzdelávacie kurzy priamo na mieste, prinášajú možnosť zamestnancom vyskúšať si prakticky to, čo sa naučili v teórii.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299