Vplyv stresu na vysoký krvný tlak - ako sa naucit pracovať tak stresom

Vplyv stresu na vysoký krvný tlak - ako sa naucit pracovať tak stresom

27.05.2021

Ak aj vy občas trpíte nadmerným stresom, podniknutie nasledujúcich krokov by vám mohlo pomôcť zredukovať ho.

Ako vás stres môže vystaviť riziku vysokého krvného tlaku?

Keď sa nachádzate v stresovej situácií, vaše telo produkuje návaly hormónov. Tieto hormóny zapríčiňujú zvyšovanie krvného tlaku, čo môže spôsobovať rýchlejšie búšenie srdca alebo zúženie krvných ciev. Stres môže negatívne ovplyvniť váš krvný tlak a celkové zdravie.

 

Dobrá správa je, že so stresom sa môžete naučiť pracovať. Dokonca zavedenie niekoľkých jednoduchých a zdravých návykov do vášho života môže pomôcť znížiť hladinu stresu.

Ako znížiť stres

Cvičte

Cvičenie prospieva vášmu srdcu, znižovať stres aj krvný tlak a zároveň sa cítite lepšie. Pri cvičení váš mozog uvoľňuje endorfíny, ktoré sú zodpovedné za zlepšenie vašej nálady. Vykonávajte fyzickú aktivitu, ako je napríklad chôdza, beh, plávanie alebo aspoň 30 minút denne, 3 až 4-krát týždenne.

Smejte sa

 

Veď nie nadarmo sa hovorí, že smiech je najlepším liekom - a v tomto prípade je to skvelý liek. Smiech zlepšuje náladu. Prečítajte si vtipy, bláznite sa s rodinou alebo domácimi zvieratkami, alebo si pozrite obľúbenú komédiu.

Saunujte sa

Väčšina ľudí netuší, že saunovanie je prospešné nielen pre vaše telo, ale aj myseľ. Vysoké teploty v kombinácii s vlhkosťou prinášajú ľudskému telu mnoho výhod a jednou z nich je aj redukcia stresu. V tomto článku sa dozviete, ako sa správne saunovať a aké výhody má saunovanie pre vaše zdravie.

 

Tip: Predtým, ako sa do sauny dostanete, informujte sa o tom, ako sa správne saunovať.

Nezabudnite dýchať

Keď sa cítite vystresovaný, upokojiť vás môže aj hlboké pokojné dýchanie alebo meditácia niekoľko minút denne.

Doprajte si dostatok odpočinku

Nedostatok odpočinku môže ovplyvniť aj vašu náladu. Je dôležité venovať čas sebe a zabezpečiť si dostatok odpočinku. Krátky popoludňajší spánok alebo spánok o pár minút skôr vám môžu poskytnúť pokojný spánok, ktorý vaše telo môže potrebovať.

Vyskúšajte kúry

Dnes existuje mnoho produktov a rôznych kúr, ktoré dokážu stabilizovať krvný tlak a efektívne ho normalizovať.

 

Cieľom je zistiť, čo pre vás funguje. Buďte otvorení a ochotní experimentovať. Vyberte si svoje stratégie, podniknite kroky a začnite profitovať.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299