Viete aké výhody poskytuje zateplenie domu?

Viete aké výhody poskytuje zateplenie domu?

28.05.2021

Keď uvažujete o izolácii, pravdepodobne premýšľate o tom, ako môže izolácia v zime zohriať váš domov. V skutočnosti je však izolácia pre váš domov prospešná po celý rok. Môže to byť naozaj skvelá investícia, ktorá vám prinesie niekoľko výhod.

Ako môžete profitovať? 

Pohodlie

Vďaka izolácii bude váš domov v zime teplý a v lete chladný, takže vy a vaša rodina zostanete v pohodlí po celý rok bez toho, aby ste museli sedieť pri radiátore, potrebovať prikrývky alebo investovať do ventilátorov.

 

Vedeli ste, že fúkaná izolácia sa teší čoraz väčšej popularite ? A to vďaka jej jednoduchšej realizácii, izolačným vlastnostiam a najmä nízkym nákladom na m2?

Úspora energie

Vedeli ste, že dom, ktorý je nedostatočne izolovaný, môže stratiť viac ako 20% svojej energie? Únik vzduchu okolo vašich okien a dverí alebo v podkroví alebo suteréne môže stratiť vašu energiu. To znamená, že váš ohrievač či klimatizácia budú musieť pracovať viac, aby udržali váš domov v teple alebo chlade. Vďaka správnej izolácii domu môžete zaistiť, aby bol váš dom efektívne izolovaný a vy tak môžete aj ušetriť.

Hlučnosť

NIe každý je rád, keď počuje ako niekto vo vedľajšej miestnosti chrápe alebo počuje neustále zvuky z rušnej ulice. Aj tu vám, ale izolácia domu môže byť nápomocná. Izolácia pomáha absorbovať zvuky, ktoré sa odrážajú od vašich stien a podláh, vďaka čomu je váš domov pokojnejším miestom na život a odpočinok.

 

Tip: Fúkaná izolácia sa dá použiť všade tam, kde je nejaká medzera, dokonca aj na stropoch, na stenách drevodomov alebo zelených strechách. 

Typy izolácie

Ako postupovať pri zatepľovaní domu, bude závisieť najmä od toho aký typ izolácie si vyberiete ako aj izolačný materiál a, kde sa bude izolácia inštalovať.

 

Ak sa rozhodnete pre inštaláciu izolácie sami, mali by ste sa riadiť pokynmi výrobcu, ale aj bezpečnostnými opatreniami.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299