Unikátne práce, o ktorých si ani nevedel, že existujú

Unikátne práce, o ktorých si ani nevedel, že existujú

02.09.2020

Je málo prác, ktoré ťa nadchnú? Ešte stále sa hľadáš? Možno si ešte nepočul o týchto! Pozri si o aké unikátne práce sa jedná.

Nájsť si prácu, ktorá pasuje je veľmi náročné. Niektorí ľudia sa o to snažia celý život a stále ju nevedia nájsť. Či si sa sem prišiel inšpirovať, alebo sa zabaviť, prinášame ti 5 zaujímavých zamestnaní sveta

OSHIYA

Už ste cestovali preplnenou MHD? Jeden z hlavných problémov je, aby sa tam vlastne všetci napchali a nikto nevytŕčal z dverí. Tento problém jednoducho vyriešili v Číne, kde je cestovanie verejnou dopravou určite väčší problém. Oshiya je človek, ktorý kontroluje či sú všetci vo vozidle, vo vlaku alebo v metre. Ak niekto náhodou zle stojí a blokuje tým dvere, oshiya ho potlačí dovnútra.

 

Someliér vody

Chcel by si robiť someliéra, ale nemáš rád alkohol? Vyskúšaj robiť someliéra vody. Hotely alebo reštaurácie si ich najímajú, aby svojím hosťom mohli ponúknuť kvalitnú vodu. K someliérstvu vody sa vzťahuje aj znalosť minerálok po celom svete.

 

Filmový intímny poradca

Pýtali ste sa niekedy samých seba, že ako to tí herci pred kamerou robia? Nehanbia sa? To všetko rieši intímny poradca, ktorý musí hercov usmerňovať ale tiež ich uvoľniť, aby sa čo najviac cítili ako doma. Samozrejme, na obrazovkách je všetko hrané, takže k priamej akcii sa herci nikdy nedostanú, avšak vďaka filmovým intímnym poradcom to tak vyzerá.

 

Stylista jedla

Ide o jednu časť gastronómie. Táto práca vyžaduje najmä dve vlastnosti: kreativitu a vynaliezavosť. Stylista jedál je veľmi nápomocný napríklad pri natáčaní reklamy alebo filmu. Jeho vynaliezavosť sa prejaví najmä v momente, kedy nie je možné použiť jedlá, ktoré napríklad nevydržia dlhé hodiny natáčania – napríklad taká zmrzlina sa veľmi rýchlo roztečie.

 

Morská panna

Snívala si niekedy, že by si sa stala morskou pannou? Tvoj sen sa môže splniť. Pracovať však ako profesionálna morská panna nemusí byť iba zábava ale dá aj pekne zabrať. Morské panny väčšinu svojho dňa stvrávia tréningom v posilňovni, samozrejme, veľmi podstatné sú aj tréningy v bazéne a aj dychové cvičenia. Neuľahčuje to ani fakt, že je treba mať na sebe kostým, z ktorého chvost môže vážiť až 6 kg.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299