Ukáž, že na to máš

Ukáž, že na to máš

20.02.2021

Ako vedia certifikáty z online kurzov pomôcť pri pohovore? S pridaním certifikátu do svojho životopisu môžeš ukázať zamestnávateľovi, že sa o túto prácu skutočne zaujímaš, alebo jednoducho ukázať, kto si a aké sú tvoje ambície do budúcna.

Počas lockdownu je nemožné dostať sa ku kurzom, ale čo tak tie, ktoré sú online? Dnes sa dajú nájsť skoro všade a ponúkajú neobmedzený počet tém, ktoré by ťa mohli zaujať, tak prečo to neskúsiť? Toto sú hlavné dôvody, prečo s online kurzami začať ešte dnes: 

 

Jeden z dôvodov, prečo takýto online kurz dokončiť a získať z neho certifikát je jeho využitie v životopise. To ti môže dopomôcť k získaniu lepšej práce. Ponúka tiež skvelú tému na rozhovor medzi tebou a zamestnávateľom v deň pohovoru. Pracovný pohovor to nie sú iba pripravené otázky a presne naformulované odpovede, ktoré sa od teba čakajú. Zamestnávateľ sa v prvom rade snaží zistiť, kto si a či budeš vhodný do zabehnutého kolektívu.

 

Druhým dôvodom je to, že jednoducho sa predom neočakáva od každého, že za sebou nejaké kurzy má a vie to teda prekvapiť. Ukážeš tým, že si schopný na sebe pracovať. Treba je však dbať na jeho relevantnosť a dobrá obhajoba, prečo by sa mal nejaký z tvojich certifikátov brať za pozitívum v prípade pohovoru do konkrétneho zamestnania. Napríklad, ak si programátor, relevantné budú certifikáty z prostredia IT, nových technológii, povedzme, že aj vedy a podobne. Napríklad kurz z histórie umenia v tomto odbore moc neobstojí. Pri tvorbe životopisu musíme myslieť na jedno: Ako čo najvýstižnejšie povedať, že som vhodným zamestnancom a kolegom do novej firmy.

 

Tretím dôvodom je, že dokážeš nepriamo povedať, čo ťa naozaj zaujíma a tiež poukázať na to, že sa dokonca aj vo svojom voľnom čase rád vzdelávaš. Mnoho ľudí predsa svoj voľný čas prežije v oddychu a pohode, ale kto má chuť vedieť viac si vie nájsť cestu ako sa to viac aj naučiť, čo v tomto prípade môžu byť online kurzy.

 

Už si premýšľal, aký online kurzy by sa ti do tvojho životopisu hodil? 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299