Triky na pracovný pohovor, ktoré by ste mali poznať

Triky na pracovný pohovor, ktoré by ste mali poznať

15.11.2022

Pracovný pohovor je vždy iný a neexistujú nijaké presné rady, ako na ňom uspieť. Príprava sa však nemá nikdy podceňovať a vždy je lepšie si nacvičiť niekoľko viet o sebe najprv v pokoji doma. Nachystali sme si pre teba niekoľko rád, ako na pohovore zaujať a čo by si okrem bežných praktík nemal zabudnúť. 

 

Prvá fáza hľadania práce je odoslať životopis zamestnávateľovi. Ak ho dostatočne zaujal, tak ste pozvaný na pohovor. Pohovor môže mať viacero kôl a samozrejme pozvaný ste pravdepodobne neboli ako jediný. Je preto veľmi dôležité zaujať. Prečítajte si o spôsoboch, akými môžete zaujať na pracovnom pohovore

 

Urob dobrý prvý dojem

Snažte sa zanechať čo najlepší prvý dojem. Vzhľad a slová, ktoré zvolíte počas pohovoru sú veľmi dôležité, rovnakú váhu má však aj neverbálna komunikácia - mimika a gestikulácia. Ubezpečte sa, že pri prvom stretnutí nezabudnete na podanie ruky, ktoré by malo byť sebavedomé, nie príliš slabé ani príliš silné. Úsmev vždy pridáva na sympatiách, takže sa nezabudnite jemne usmievať. Dôkladne počúvajte a počas rozprrávania udržiavajte očný kontakt, aby zamestnávateľ vedel, že sa sústredíte. 

 

Pripravte si otázky navyše

Okrem bežnej prípravy na pohovor a toho, aby ste rozprávali iba o sebe, pripravte si zopár otázok priamo na zamestnávateľa, firmu a pracovnú pozíciu. Deň pred pohovorom si určite prezrite zopár vecí naviac. Zaujať môžete práve tým, že sa budete zaujímať vy. Pohovor nie je jednostranná záležitosť, preto by ste mali vynaložiť aj vy energiu navyše, preštudovať si informácie o firme alebo o osobe, s ktorou budete mať pohovor. 

 

Buď pripravený odprezentovať svoje silné stránky

Niektorí ľudia môžu mať problém voľne rozprávať o svojich silných stránkach. Nejde však o chvastanie ani o vystatovanie, aké sú vaše silné stránky je bežná otázka, ktorá sa často na pohovoroch používa. Zamestnávateľ totiž musí vedieť, v čom vynikáte a čím môžete do kolektívu prispieť. 

Pred pohovorom si prezrite históriu svojich bývalých zamestnaní a úspechov a vyberte tie, ktorými sa chcete odprezentovať. Najlepšie je to mať všetko pripravené, aby ste na pohovore zbytočne netápali a nič nevynechali. 

 

Už si si prešiel základnými radami na pracovný pohovor a dočítal náš článok s radami navyše a stále sa necítiš pripravený? Vyskúšaj Simulátor pracovného pohovoru. Vyber si profesiu, ktorá ťa zaujíma a odpovedaj na otázky, následne uvidíš výsledky. 

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299