Tipy a inšpirácie, ako si navrhnúť dokonalú kanceláriu

Tipy a inšpirácie, ako si navrhnúť dokonalú kanceláriu

03.02.2023

Vedeli ste, že dobre navrhnutý kancelársky priestor môže mať obrovský vplyv na úspech vášho podnikania? Štýlové prostredie plné farieb, života a inšpirácie vedie k harmonickému, zdravému a úspešnému pracovnému prostrediu, v ktorom môžu členovia tímu len prosperovať.

 

Inšpirujte sa našimi tipmi a skrášlite si vašu kanceláriu tak, aby ste boli každý deň produktívni, inšpirovaní a motivovaní.

Účel kancelárie

Prvým krokom je zamyslieť sa nad účelom vášho kancelárskeho priestoru. Aké činnosti tam budú dominovať? Ak potrebujete priestor na stretnutia s klientmi, budete potrebovať iné vybavenie, ako keby ste potrebovali miesto iba na individuálnu prácu za stolom. Pri premýšľaní o účele je potrebné zvážiť niekoľko vecí:

 

  • Kto bude priestor využívať?

  • Aký druh práce sa tam bude vykonávať?

  • Koľko úložného priestoru bude potrebného?

  • Treba zvážiť nejaké špeciálne potreby?

Vyberte si správny nábytok

Keď si definujete účel, môžete začať s výberom správneho nábytku. Pri výbere jednotlivých kúskov myslite opäť na funkčnosť a formu. Nábytok by mal byť schopný prispôsobiť sa typu vašej práce. So správne zvoleným zariadením si môžete vytvoriť modernú a reprezentatívnu kanceláriu.

Skladovacie riešenia

Bez ohľadu na to, aký typ kancelárie plánujete, úložný priestor je vždy dôležitý. Myslieť na miesto na uloženie súborov, dokumentov a iných kancelárskych potrieb je kľúčové k tomu, aby ste v kancelárii mali pohodlie a poriadok. K dispozícii je niekoľko rôznych úložných riešení, takže si určite nájdete niečo, čo vyhovuje vašim potrebám aj rozpočtu.

 

Nezabudnite si tiež vytvoriť organizačný systém s označením, aby ste rýchlo a jednoducho našli to, čo potrebujete. To vám z dlhodobého hľadiska ušetrí veľa času.

Pridanie doplnkov

Keď máte vyriešený základný nábytok a úložné riešenia, môžete začať premýšľať o ďalších úpravách. Jedným z dôležitých faktorov, slúžiacich k tomu, aby ste sa v kancelárii cítili príjemne je pridať do interiéru niečo osobné. Niečo, čo pritiahne pozornosť a dodá priestoru osobitosť. Môže to byť čokoľvek, od umeleckého diela až po policu s vašimi obľúbenými knihami.

 

Ďalšia vec, na ktorú treba myslieť pri zariaďovaní kancelárie je útulnosť priestorov. Kancelária je priestor, kde budete pravdepodobne tráviť veľa času. Takže je dôležité, aby ste sa uistili, že je to miesto, ktoré vás bude inšpirovať a budete produktívni.

 

Pomocou niekoľkých jednoduchých tipov môžete mať kanceláriu navrhnutú presne podľa vašich predstáv.

8 tipov pre modernú, inšpiratívnu a vkusnú kanceláriu:

  1. Zakomponujte zeleň

Kvety sú krásne, voňajú, čistia vzduch a zlepšujú náladu. Skrášlite si priestor vázami s okrasnými kvetmi, veľkými rastlinami či sukulentmi, ktoré vnesú život do vášho pracovného priestoru. Ak nie ste fanúšikom živých rastlín, rozhodnite sa pre umelé alebo sušené kvety.

  1. Jedinečný nábytok

V dnešnej dobe existuje toľko možností, z ktorých si môžete vybrať. Od osmanských stoličiek cez konferenčné stolíky v provensálskom štýle až po leňošky s potlačou zvieracích motívov - určite si nájdete nábytok, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám a zároveň ladiť s imidžom spoločnosti.

  1. Farba

Farba môže výrazne ovplyvniť vašu produktivitu. Ak potrebujete byť kreatívni, skúste použiť zelenú farbu, červené odtiene rozprúdia vaše mozgové bunky a za „najproduktívnejšiu farbu“ sa považuje modrá. Ak celý deň pracujete na jednom mieste, odporúčame vám vymaľovať si kanceláriu na modro a okoreniť ju trochou oranžovej.

  1. Správne osvetlenie

Dobre osvetlená miestnosť je nevyhnutná a vhodne zvolené osvetlenie môže znamenať veľký rozdiel, pokiaľ ide o vašu produktivitu. Snažte sa zabezpečiť, aby vaša kancelária mala prístup k dostatku prirodzeného denného svetla. Rozmiestnite po miestnosti zrkadlá, aby odrážali prirodzené svetlo a urobili miestnosť priestrannejšou.

 

Ak je váš stôl otočený k stene, skúste ho umiestniť tak, aby ste mali výhľad z okna. To vám počas prestávky pomôže oddýchnuť si od pozerania do obrazovky počítača. Ak prirodzené svetlo nie je možné, skúste použiť dobrú lampu s prirodzeným svetlom.

  1. Ergonomický nábytok

Ak presedíte v práci niekoľko hodín, je nevyhnutné dbať na zdravé sedenie pri práci. Aby ste zmiernili riziko bolesti chrbta z nepohodlných stoličiek alebo hrbenia sa pri notebooku, poobzerajte sa po ergonomických stoličkách.

 

Príliš dlhé vysedávanie nie je dobré pre vaše telo ani pre vašu myseľ. Zvoľte si preto výškovo nastaviteľný stôl, ktorý vám umožní pracovať aj v stoji. 

  1. Zbavte sa neporiadku

Papiere, šanóny a škatule všetkého druhu sa po určitom čase vedia pekne nahromadiť. Ak si každý deň vyhradíte 5-10 minút na vyčistenie odpadu, váš priestor bude okamžite vyzerať čisto a sviežo a keď sa nasledujúci deň vrátite do práce, nebudete musieť riešiť žiadne upratovanie. 

  1. Vôňa

Aj príjemné vône vám pomôžu spríjemniť pracovný deň. Investujte do vhodných osviežovačov vzduchu a uistite sa, že vám funguje aj cirkulácia vzduchu. Môžete si zapáliť aj sviečky, avšak dávajte pozor, aby nedošlo k nebezpečenstvu.

  1. Závesné kalendáre

Už nikdy nezmeškáte stretnutie ani dôležitý obchodný hovor. Nástenné kalendáre slúžia na praktické aj oku lahodiace účely. Pripomenú vám vaše každodenné úlohy, prebiehajúce projekty, aj to, kedy sa môžete tešiť na dovolenku a prázdniny.

 

Neexistuje jediný správny spôsob, ako si vyzdobiť kanceláriu. Všetko závisí od vášho osobného štýlu a od toho, čo chcete dosiahnuť. Existuje však niekoľko praktických rád a my dúfame, že naše tipy vám pomôžu začať. 


Dominika Blchová, obsahový a SEO špecialista

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299