Si extrovert? Tieto práce by sa ti mohli zapáčiť

Si extrovert? Tieto práce by sa ti mohli zapáčiť

31.01.2020

Rád komunikuješ a cítiš sa najlepšie vo veľkej skupine ľudí? Potom hľadáš dobre. Prečítaj si náš článok a zisti, ktoré práce by boli pre teba vhodné.

Extroverti, rovnako ako introverti, majú svoje silné stránky, talent, ktorý nemá každá povaha. Ide o typ človeka, ktorý svoju energiu čerpá od ľudí naokolo. Nestraš sa, nie je to nijaký upír. Extroverti sa najlepšie cítia v kruhu svojich kamarátov, ktorých majú skutočne veľmi veľa, radi ich zabávajú a svojich 15 minút slávy si vedia užiť ako nikto iný. Poznajú pomaly každého so svojho okolia, je to práce pre ich prirodzený talent zhovorčivosti, ako aj priateľskej otvorenosti. Radi riskujú, sú taktiež známy tým, že dobre improvizujú. Našiel si sa v našom popise?

Zdá sa, že práca pre extrovertov sa dá nájsť na každom rohu, kto by len do svojho kolektívu neuvítal nejakého extroverta? Pravda je taká, že extrovertov, ako aj introvertov, nemôžeme hádzať do jedného vreca. Každý má svoje prioritné vlastnosti, ktoré by rád v svojom zamestnaní využil.

 

Pokiaľ si nepriebojný, máš dar prezentovať a predávať ako nikto iný a preferuješ aktívny životný štýl, je tu pre teba práca obchodného manažéra. Tvojou hlavnou náplňou práce bude staranie sa o klientov a ich vyhľadávanie. Taktiež budeš musieť vedieť prezentovať portfólio ponúkaných služieb a samozrejme monitorovať trh a podobne.

 

Čo trochu reklamy? Marketingový manažér je práca, ktorá potrebuje spolupracovať s reklamnými agentúrami alebo pripravovať propagačné materiály. Práca zahŕňa toho samozrejme viac, pre extrovertov je veľmi podstatná práve komunikácia a keďže sú rodenými rečníkmi a predajcami, táto práca by mala byť pre nich tá pravá. Takže ak máš nové nápady a vieš kreatívne narábať s reklamou, vyskúšaj práve túto pozíciu.

 

Keďže sme sa bližšie dostali ku kreatívnejších zamestnaniam, kde sa vedia extroverti presadiť, tak by bolo dobré spomenúť aj nasledovné: herec, spevák, zabávač, moderátor...

Extroverti vedia skvele baviť svoje publikum a publikum ich rado počúva. Skvele by sa hodili do showbusinessu alebo televízie.

 

Alebo sa rád staráš o iných a počúvaš ich príbehy? Práca s ľuďmi vie byť na rôzne spôsoby. Pokiaľ sa o ľudí chceš skôr starať a tvojou silnou stránkou je empatia, určite neotáľaj a vyskúšaj sa dať na dráhu týchto profesií:

 

Psychológ, terapeut alebo psychiater, na tieto profesie sú potrebné dlhoročné štúdiá medicíny. Táto profesia má rovnako dôležité postavenie ako taký doktor či lekár. Starať sa o duševné zdravie nie je najľahšia úloha. Dobrý psychológ potrebuje byť dobrý poslucháč, ako aj rečník. Chápať problémy cudzích ľudí a každodenný kontakt s nimi je prosto stvorený práve pre extrovertnú povahu.

 

Druhým veľmi dôležitým zamestnaním je zdravotná sestra. Zdravotné sestry potrebujú byť mimoriadne vzdelané, no na druhú stranu veľmi chápané a ľudské. Pomáhať pacientom rôznych vekových kategórií nie je ľahká úloha, taktiež sa o nich starať, liečiť ich a postarať sa o to, aby sa cítili čo najpohodlnejšie.

 

Bez dávky extrovertnosti a chápavosti sa nezaobíde ani profesia učiteľa. Postaviť sa do stredu triedy a vykladať učivo, ktoré mnohých veľakrát ani nezaujme na to je treba dávka kreativity. Učitelia, ktorí vedia pútavo rozprávať, sú trpezliví a vedia si so žiakmi vytvoriť priateľský vzťah sú tí najobľúbenejší.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299