Príprava na pohovor nemusí byť vôbec náročná!

Príprava na pohovor nemusí byť vôbec náročná!

20.11.2020

Prezradíme ti základné tipy a rady pre úspešný pohovor – žiadne strašenie ani stres. Poradíme ti ako sa prichystať a na čo nezabudnúť ! Drž sa týchto rád a nič nepokazíš. 

 

Poriadne si prezri inzerát 

Inzeráty v sebe ukrývajú veľa a je len škoda pre uchádzača, že popisok v inzeráte odignoruje. Skrývajú sa tam všetky nároky a nemôžeš ich podceňovať. Totiž svoj životopis alebo motivačný list budeš môcť stavať hlavne na týchto nárokoch – neznamená to, že nemôže obsahovať niečo navyše, ale toto je pre teba základ. Nikdy však neklam o svojich schopnostiach a zručnostiach. 

 

Aká práca by sa hodila tebe?

Mnoho ľudí sa napokon aj zamýšľa nad tým, čo by chceli, ale nevedia sa nejako rozhodnúť. Podľa nás však na začiatok stačí napísať si svoje silné vlastnosti, pracovné schopnosti a nároky na zamestnávateľa. Týchto bodov sa drž pri vyberaní toho správneho inzerátu, na ktorý sa budeš chcieť ozvať. 

 

Je príprava potrebná? 

Väčšina ľudí má pred pracovným pohovorom veľký stres, ktorý ich napokon núti sa aspoň trochu prichystať. Príprava na pohovor je potrebná – hlavne z toho dôvodu, že rozprávať len tak z hlavy nie je najlepší nápad. Niektoré otázky na pohovoroch sa stále opakujú, tak prečo sa neprichystať aspoň. na tie. Tvoje odpovede musia na teba vrhať pozitívne svetlo. Pokiaľ sa rozpráva z hlavy, väčšina ľudí sa zamyslí, odpovie príliš jednoducho alebo odpovie Neviem. To v žiadnom prípade nerob. 

 

Priprav aj svoj vzhľad

Životopis, motivačný list sú prvé kroky k tomu ohúriť zamestnávateľa. Avšak aj prvý dojem je potrebný! Preto večer pred pohovorom si skontroluj outfit, ktorý si si zvolil a ožehli ho. Nezabúdaj na hlavné motto, keď si vyberáš outfit na pohovor : Menej je viac! 

 

Hľadáš ďalšie rady na pohovor? Prečítaj si náš originálny článok na stránke Brigada.sk!

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299