Prečo sa oplatí zamestnať lenivých ľudí ?

Prečo sa oplatí zamestnať lenivých ľudí ?

05.02.2020

 Doteraz si si myslel, že leniví ľudia sú ti vo firme na nič? Ako ktorí. Istí druh lenivcov by sa do každej firmy určite hodil.

V čom sa skrýva tajomstvo lenivcov? Zbytočne sa im nechce naťahovať povinnosti a radšej by sa venovali svojim vlastným veciam.

Ak si predstavíš lenivca, ako vyzerá? Väčšinou si všetci predstavíme to isté- človeka, ktorý celé dni iba vylihuje a nič nespraví. Existujú však výnimky.

Nie každý potrebuje ráno behať, chodiť do posilňovne alebo sa premáhať k iným fyzickým aktivitám. Ľudí nemôžeme súdiť iba na základe ich fyzickej aktivity, ale aj mentálnej. Tí ľudia, o ktorých si väčšinou myslíme, že celé dni nič nerobia iba hrajú video hry, čítajú knihy a podobne, sa nepotrebujú prejavovať pohybom. Ich podstatným záujmom sú poznatky a premýšľanie.

Samozrejme, nejdeme rozprávať o lenivcoch, ktorí nemajú o nič záujem a celé dni sa práci vyhýbajú. Lenivci, o ktorých sa ideme rozprávať, sú ľudia, ktorí majú záujem pracovať, ale nechcú míňať energiu viac ako by museli, tým pádom sa snažia vymýšľať stále nové a efektívnejšie riešenia.

 

Nestresujú

Workoholizmus je veľmi nadcenený. Workoholici sa snažia stíhať vecí čo najviac, na seba a blízkych im nakoniec neostane žiadny čas a napokon ani to zdravie neslúži tak ako predtým. Naopak lenivci, ktorí si veci vedia zorganizovať, pristupujú k práci s ľahkosťou, nad ničím nestresujú a snažia sa všetko efektívne a rýchlo dokončiť- vďaka ich mysleniu sa im to aj darí.

 

Neveria v multitasking

Veľmi dobre vedia, že riešenie viacerých vecí naraz projektu skôr uškodí, než pomôže. Oni na druhú stranu riešia veci postupne- rad za radom, čo im napomáha k jednoduchšiemu prehľadu ich práce.

 

Nechcú strácať čas

Ako bolo povedané vyššie, leniví ľudia neznesú robiť na svojej práci dlhšie ako by mali. Pokiaľ vedia, že ich úloha by sa dala vyriešiť aj jednoduchšie, zvolia radšej ten prístup. Tým ušetria veľa času.

 

Vyhýbajú sa chybám

Určite by veľmi neradi strácali čas opravami alebo prerábaním. Títo leniví ľudia, nechcú stratiť minútu svojho času, teda pracujú efektívne. Dávajú si veľmi záležať na tom, aby svoje úlohy dokončili s čo najmenším množstvom chýb.

 

Majú záľuby mimo práce

Hobby väčšinou ľuďom pomáha uvoľniť sa a nemyslieť stále iba na prácu. Ak má človek aktivity, ktorým sa venuje aj po práci, je dosť možné, že sa bude  snažiť svoju prácu dokončiť, čo najskôr a nebude si ju brať domov.

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete