Prečo sa oplatí CE certifikát?

Prečo sa oplatí CE certifikát?

18.11.2021

Predaj niektorých výrobkov v EÚ, ktoré sa dovažujú zo zahraničia musia podľa zákona spĺňať určite podmienky nielen ohľadom kvality. Či daný produkt spĺňa všetky potrebné požiadavky, môžete zistiť prostredníctvom značiek na obaloch. Medzi tieto patri aj označenie CE. 

 

Pre koho je CE certifikát povinný a prečo sa oplatí?

Čo znamená CE označenie?

CE je oznamuje spotrebiteľovi, že výrobok vyhovuje právnym predpisom Európskej únie a môže voľne predávať na európskom trhu. To znamená, že výrobok bol posúdení výrobcom a spĺňa požiadavky na bezpečnosť, zdravie a ochranu životného prostredia. 

Kedy je označenie CE povinné?

Vybavenie CE certifikátu je povinné len u výrobkov, pre ktoré existujú špecifikácie EÚ požadujúce umiestnenie označenia CE. Pred umiestnením označenia CE na výrobok je dôležité zabezpečiť, aby daný výrobok spĺňal všetky príslušné požiadavky.

Na výrobky, ktoré toto označenie nevyžadujú, je zakázané umiestniť označenie CE.

Ktoré výrobky musia mať CE označenie?

Certifikácia sa vyžaduje len na určité kategórie výrobkov, ktoré špecifikujú smernice. Medzi tieto patria napríklad:

Prečo sa oplatí mať označenie CE?

Ak predávate alebo dovážate tovar zo zahraničia, CE certifikát vám môže pomôcť pri podnikaní a ponúka mnoho výhod.

  • Keď je produkt označený CE certifikátom, netreba žiadne ďalšie certifikáty či testovania,

  • S výrobkami môžete obchodovať v akejkoľvek krajine Európskeho.

  • CE označenie zjednodušuje proces porovnávania a overovania výrobkov pre spotrebiteľov.

  • Ako firma sa postaráte aj o dobrý image a svoju dôveryhodnosť, keďže označenia CE v praxi znamená, že spĺňa parametre zodpovedajú správnej európskej technickej špecifikácii.


Tip: Viac o aktuálnych témach z ekonomiky, podnikania či financií sa dočítate v ekonomickom magazíne.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299