Praktické tipy, ako si zariadiť terasu pre vašu reštauráciu

Praktické tipy, ako si zariadiť terasu pre vašu reštauráciu

02.12.2021

Terasy patria k hlavným prvkom každého pohostinského podniku. Kvôli aktuálnej situácii sa mnoho majiteľov rozhodlo vytvoriť alebo zrekonštruovať vonkajší priestor pre svojich zákazníkov. Zariadenie vonkajšej terasy reštaurácie, hotela či dokonca penziónu si vyžaduje plánovanie a starostlivosť, aby sa u vás vaši zákazníci cítili príjemne.

 

Ako vytvorit’, usporiadať alebo zariadiť terasu tak, aby bola príjemná pre hostí a zároveň aj funkčná?

1. Zvážte váš priestor

Pocit, ktorý má zákazník pri prvej návšteve, je veľmi dôležitý. Mali by ste sa uistiť, že sa cítia pohodlne. Z tohto dôvodu je nevyhnutné, aby dizajn spĺňal dve základné požiadavky: aby bol atraktívny a zároveň funkčný. Dbajte na to, aby bol dizajn a nábytok vašej terasy praktický. Zákazníci aj zamestnanci musia mať možnosť pohodlne sa pohybovať po terase. Je nevyhnutné, aby ste správne rozložili priestor.

 

Ak máte veľký priestor, môžete vytvoriť rôzne priestory: jedálenské stoly, priestor na relax alebo dokonca aj vonkajší bar. Na druhej strane, ak máte malý priestor, nezabudnite umiestniť nábytok tak, aby mali hostia dostatočné súkromie okolo stolov a voľný pohyb.

Mali by ste využiť všetok priestor, ktorý máte, vrátane vertikálneho priestoru, čiže stien.

 

Tip: Nezabudnite vašu nehnuteľnosť poistiť. 

2. Zlaďte terasu k imidžu vašej prevádzky

Pri zakladaní vašej prevádzky ste si nastavili koncept, vytvorili imidž, ktorý zodpovedá službám, ktoré ponúkate a ktorý vás reprezentuje a odlišuje od vašich konkurentov. Zostaňte, preto konzistentní aj pri zariadovani terasy a vytvorte priestor podľa vášho imidžu a potrieb vašich zákazníkov. Ak hostite veľa mladých, ktorí prídu na drink, zakomponujte barové stoly, salóniky. Ak je vaša reštaurácia elegantná a romantická a, ako stvorená na romantický večer, dbajte na to, aby mali hostia súkromie. Ak hostite rodiny s deťmi, pripravte veľké stoly a detsky kútik.

 

Tip: Prečítajte si, ako vyčistiť pomaľované steny po detských hrách.

 

Pre každé usporiadanie terasy existuje riešenie, takže premýšľajte o tom, čo vaši zákazníci potrebujú. 

3. Výber farieb

 

Vaša terasa by mala byť vo farbách vášho loga, aby bol váš podnik jedinečný a rozpoznateľný. Vyberte si neutrálne farby pre nábytok (stoly, lavice, stoličky) a vydekorujte priestor terasy vo farbách vášho loga alebo nápisu. Môže to byt' na vankúšoch, sviečkach, kvetináčoch či stenách. Farby zlaďte tak, aby potešili oči vašich zákazníkov a zároveň ladili k vášmu imidžu!

 

Umiestnite vaše logo aj na materiál: gravírovaním na nábytok, digitálnou tlačou v podobe obrazov alebo dokonca výšivkou na pekné vankúše pre zaujímavý vzhľad.

4. Terasu vyzdobte

Na dekoráciu môžete využiť rastliny a kvety v kvetináčoch, osvetlenie, sviečky, sochy a sošky, fontány, vonkajšie krby, vonkajšie koberce. Popustite uzdu vašej fantázii, ide hlavne o to, aby ste vaším zákazníkom vytvorili príjemný priestor a, aby sa pri návšteve cítili príjemne.

5. Poriadok a starostlivosť

Nezabúdajte, že všetky prvky, ktoré do terasy zakomponujete, by okrem komfortu mali byť aj atraktívne pre zákazníkov. Ak bude mať' vaša terasa jedinečný štýl a vzhľad, prilákate viac zákazníkov, čo bude mať pozitívny vplyv na vaše podnikanie.

 

K tomu neodmysliteľne patrí čistota a poriadok základom. Mali by ste terasu pravidelne kontrolovať. Nemá zmysel mať dokonale zariadený priestor, ak je špinavý a neupravený.

Nezabúdajte, že aj o nábytok by ste sa mali starať a zabezpečiť, aby bol v dobrom stave. Odporúčame vám zvoliť odolný, robustný nábytok s jednoduchou údržbou. To iste platí aj pre podlahu. Ešte pred tým, ako sa rozhodnete pre materiál, informujte sa o vlastnostiach podlahy. Aj tá byť mala mať ľahkú údržbu .

 

Kľúč k úspechu spočíva v dizajne, a preto je zásadné, aby ste sa zamerali na výber vhodnej dekorácie a pohodlného, funkčného nábytku. S dizajnom zodpovedajúcim imidžu a hodnotám vášho podniku, starostlivo vybranou dekoráciou a estetickým a funkčným nábytkom, ho premeníte vašu terasu na ideálne miesto, kde si vaši zákazníci budú môcť znova a znova užívať.

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299