Poznáte výhody používania ekologických čistiacich prostriedkov?

Poznáte výhody používania ekologických čistiacich prostriedkov?

24.05.2021

Čistenie je nevyhnutné pre udržanie nášho zdravia a celkovej prezentácie našich domovov. Smutnou skutočnosťou je, že väčšina čistiacich prostriedkov je plná chemikálií, ktoré môžu byť škodlivé nielen pre vašu rodinu, ale aj životné prostredie.

 

Ekologicky šetrné čistenie má niekoľko výhod. Tu je niekoľko dôvodov, prečo by ste mali vo svojej domácnosti zvážiť prechod na ekologické produkty.

1. Ekologické čistiace prostriedky sú bezpečnejšie pre deti a domáce zvieratá

Väčšina ekologických čistiacich prostriedkov je na rastlinnej báze, čo znamená, že obsahujú prírodné zložky, ktoré znižujú zdravotné riziko pre vašu rodinu a domáce zvieratá. Neobsahujú toxické chemikálie, ako sú fosfáty, chlór a dusičnany.

2. Čistejší vzduch

S používaním škodlivých chemikálií v domácnosti súvisí veľa rizík, o ktorých mnoho ľudí netuší. Čistenie agresívnymi chemickými produktmi môže kontaminovať vzduch vo vašej domácnosti, čo môže mať zlý vplyv na váš zdravý životný štýl. Vdychnute toxické látky môžu zvyšovať riziko vzniku chorôb dýchacích ciest alebo astmy.

3. Ekologické čistiace prostriedky nepoškodzujú prírodu, či naše prostredie

Bežné čistiace prostriedky môžu ovplyvniť zivnostne prostredie a prispievajú k vzniku smogu, zhoršeniu kvality pitnej vody a sú toxické aj pre rastliny a zvieratá. Ekologické čistiace prostriedky neobsahujú žiadne zo škodlivých chemikálií, ako sú chlór, fosfáty a dusičnany, ktoré spôsobujú znečistenie životného prostredia, čo z nich robí bezpečnejšiu a oveľa lepšiu voľbu pre Zem. Používanie týchto produktov je vynikajúcim spôsobom, ako znížiť aj svoju uhlíkovú stopu.

 

Tip: Čítajte etikety na produktoch a informujte sa o ich zložení.

4. Nákladovo efektívne

Komerčné čistiace prostriedky môžu byť drahšie vzhľadom na zmes chemických látok, z ktorých sú vyrobené. Spotrebiteľ často skôr, ako kvalitu samotného produktu platí za prestíž samotnej značky. Eko výrobky obsahujú prírodné zložky a môžete dokonca nakupovať bezobalovo, hromadne a ušetriť aj nejaké peniaze.

5. Účinnosť

Možno vás to prekvapí, ale na to, aby ste si vo svojom dome mali dokonale čisto, nie je potrebné používať chemikálie. V skutočnosti sú ekologické čistiace prostriedky často účinnejšie než bežné čistiace prostriedky. Prechod na ekologické produkty je určite zdravšou voľbou pre vás a vašu rodinu, nehovoriac o životnom prostredí. OKrem iného nezanechávajú po sebe žiadne toxické zvyšky.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299