Ponúkate brigádu? Napíšte overene presvedčivý inzerát

Ponúkate brigádu? Napíšte overene presvedčivý inzerát

10.02.2022

Hľadanie brigády nie je jednoduché, to vie každý brigádnik. Rovnako tak, však aj zamestnávatelia vedia, aké náročné je hľadanie brigádnikov. Ak sa vám dodnes ešte nikto neozval, radi vám poradíme.

Pokiaľ nechcete, aby váš inzerát na internete zapadol prachom, mali by ste si overiť, či nerobíte celkom bežné chyby pri písaní inzerátov:

 

Nadpis musí byť jedoduchý 

Názov inzerátu sa nesnažte zbytočne naťahovať. Buďťe stručný a držte sa jednoduchosti. Brigádnik musí na prvý pohľad vedieť, na akú pracovnú pozíciu sa hlásia. Nemusíte príliš experimentovať alebo pozíciu prikrášľovať. 

 

Popis brigády musí byť jednoznačný

Zo začiatku sa mu môžete predstaviť aspoň dvomi vetami, väčší priestor však venujte opisu náplne práce. Snažte sa vytýčiť základy, detaily môžete neskôr rozviesť osobne na pohovore. Brigádnikovi v prvom rade musí byť jasné do čoho ide.

 

Nezabudnite na miesto brigádovania

Kde bude brigádnik brigádovať? Zadajte krajinu (v prípade zahraničnej brigády) a konkrétne mesto spolu s ulicou a pod. 

Záujemcovia o brigádu musia najprv zvážiť, či sa im oplatí dochádzať, či si budú musieť zaobstarať odvoz alebo im bude stačiť miestna MHD. 

 

Stanovte si požiadavky na brigádnika 

Podstatnou informáciou sú aj vaše požiadavky. Vyjadrite sa ohľadom svojich nárokov. Príliš však neškatuľkujte a pridajte elementárne vlastnosti brigádnika - aké zručnosti, skusenosti a vedomosti by váš brigánik mal mať? 

 

Plat brigádnika musí byť pravdivý

Niektorí zamestnávatelia sa brigádnikov snažia nalákať na prílišné odmeny. Na tom nie je nič zlé, pokiaľ nejde o podvod. Napíšte, aké ohodnotenie brigádnik môže reálne od brigády očakávať. Rozhodnite sa či ich budete platiť od hodiny alebo za odpracovanú úlohu, ktorú im zadáte. 

 

Pridanie správne napísaného inzerátu šak nie je všetko. Do ponuky na inzertné stránky sa denne pridá kopa iných. Vzniká tým problém, kedy sa vás inzerát môže neustále posúvať na nižšie priečky. Ak tomu chcete zabrániť, mali by ste si prezrieť i služby šité pre zamestnávateľov, ako ste vy. 

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299