Pár praktických rád čo robiť, keď začínate podnikať

Pár praktických rád čo robiť, keď začínate podnikať

27.01.2021

Už vás prestalo baviť pracovať pod niekoho velením a tak ste sa rozhodli, pre vlastné podnikanie?  Predtým, než vložíte nejaké peniaze do vášho nápadu, je dobré si vytvoriť plán, ktorým sa budete riadiť. 

 

Dobrý začiatok nám síce nemusí zaručiť úspech na 100%, avšak môže to výrazne ovplyvniť to, akým smerom sa budeme uberať ďalej. Pokiaľ sa budeme držať niekoľkých bodov, je šanca na úspech o niečo väčšia. 

 

 

Základné otázky pred začatím podnikania

V čom budem podnikať? 

Výber správneho odvetvia záleží od niekoľkých faktorov. Treba hľadať správne inšpirácie pre podnikanie. Pri výbere musíme myslieť nato čo nás baví, čo nám skutočne ide, v čom sme lepší ako ostatní  a tiež, či to zaujme verejnosť a podobne. 

Živnosť, alebo s.r.o.? 

Tento bod je potrebné prediskutovať s ľuďmi, ktorí poznajú všetky výhody a nevýhody. Samozrejme to, či si založíme živnosť, alebo spoločnosť s ručením obmedzeným, výrazne ovplyvní typ podnikania.

Financie

Dostatok financií je základ. Potrebujeme nejaký kapitál a investovanie na potrebné vybavenie, či nájom, tovar a podobne. Je nutné rátať s tým, že náš biznis sa nemusí rozbehnúť od začiatku tak, ako by sme chceli, preto by sme mali mať rezervu. 

Aká je konkurencia

Ak chceme byť skutočne úspešní, je nutné poznať našich konkurentov. Mali by sme zistiť, aké majú slabiny, čo im chýba, v čom vieme byť lepší. Samozrejme musíme byť féroví, avšak poznať ich slabé stránky, nám môže len pomôcť. 

 

V neposlednom rade to či budeme úspešní, alebo nie, je najmä na nás. Ak sa rozhodneme začať, mali by sme ísť do toho naplno. Venovať tomu dostatok času, sústredenia a energie. 

 

Mali by sme sa učiť na chybách iných a preto je dobré, nechať si poradiť od niekoho, kto už potrebné skúsenosti má. 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299