Nový štýl v správe firiem – virtuálne podnikanie

Nový štýl v správe firiem – virtuálne podnikanie

16.02.2015

Ak zakladáte podnikanie, naskytá sa vám jeden zo základných problémov, ktoré musíte okamžite vyriešiť. Kde bude moje registračné sídlo a ako si ho zaobstarám? Náklady s tým spojené často prekračujú tisíce eur, minimálne stovky ak hovoríme o prenájme kancelárskych priestorov.

 

Na trhu sa však už dlhšie objavuje nový štýl podnikania – virtuálne podnikanie. Výrazne redukované náklady na zabezpečenie a prevádzkovanie sídla firmy, zabezpečenie správy korešpondencie a kompletný firemný servis (umožňujú podnikateľom tieto náklady investovať do oveľa dôležitejších firemných aktivít a oblastí (marketing, produkcia, služby...).

Sprostredkovanie virtuálneho sídla, či zmena sídly firmy neboli nikdy jednoduchšie. Dá sa vybaviť aj ak sa nachádzate stovky kilometrov ďaleko, a to cez telefón, email alebo poštu. Nové sídlo pre vašu spoločnosť môžete mať už do niekoľkých dní. Virtuálne podnikanie má samozrejme niekoľko špecifík a nie je vhodným pre všetky typy podnikania. Na Slovensku však stále pôsobí množstvo firiem, ktoré napriek tomu, že nepotrebujú kancelárske priestory, si tieto zaobstarajú, či už formou prenájmu alebo kúpy, a tak hoci sú priestory takmer nevyužité, predstavujú pre firmu každý mesiac nemalé náklady v rádoch stoviek eur (pri kúpe nehnuteľnosti samozrejme hlavne počiatočnú investíciu). Virtuálna pobočka so svojim komplexným portfóliom služieb je vhodná ako pre slovenské, tak aj zahraničné podniky, ktoré chcú na Slovensku pôsobiť.

Virtuálna pobočka pre firmu môže mať každá spoločnosť za niekoľko eur mesačne a pritom neplatiť žiadne poplatky navyše.  Virtuálne podnikanie veľmi využívajú najmä nové firmy pôsobiace v online sfére, ale aj malé a stredné podniky v oblasti výroby aj služieb, ktoré by si prenájom kancelárskych priestorov nemohli dovoliť alebo chcú vystupovať na prestížnej adrese niekde v centre mesta. A prečo vôbec platiť peniaze navyše, ak to povaha podnikania vôbec nevyžaduje? Túto otázku by si mal položiť každý, kto pôsobí v kancelárii, hoci pre fungovanie spoločnosti, to nie je potrebné. 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299