Najčastejšie chyby pri hľadaní brigády

Najčastejšie chyby pri hľadaní brigády

25.08.2020

Aké sú najčastejšie chyby, ktoré nám sťažujú možnosť zamestnať sa? Ak sa ti nedarí nájsť prácu, možno niektoré z nich robíš aj ty.  

Hľadanie tej správnej práce je pravdepodobne najťažšie pre študentov. Často, keď sa skončí škola alebo začína nový školský rok, prvé čo potrebujú je financovanie svojho voľného času. Tu je pár vecí, ktorým sa  pri hľadaní brigády radšej vyhni:

 

Nečakaj dlho

Prvá začiatočnícka chyba? Presne tak – pridlhé čakanie. Aj napriek tomu, že už si poslal mnoho žiadostí o prácu a rozoslal motivačné listy, je potrebné byť neustále aktívny a nie iba čakať. Je to chyba ktorú robia najmä študenti po ukončení školy alebo na začiatku školského roka. Ponuka brigád je dostupná celé leto, aj napriek tomu, si mnoho študentov necháva na hľadanie málo času na konci augusta.

 

Príliš lacná práca?

Zdá sa ti, že za tú prácu sa málo platí? Práca je práca a je potrebné, aby ju niekto robil. Ver, že každá práca sa vyplatí. Možno, že nie hneď nazačiatku budeš pracovať v klimatizovanej kancelárii, ale môžeš sa aspoň naučiť novým veciam a zažiješ nové skúsenosti. Pamätaj, že každá práca je na niečo dobrá.

 

Skontroluj si sociálne siete

Platí to rovnako pre brigádnikov ako aj stálych zamestnancov. Pokiaľ sa hlásiš do nejakej práce, je potrebné si predom prezrieť svoj profil a či si na ňom neuverejnil náhodou niečo kontroverzné, čo by nepasovalo do etiky zamestnania, o ktoré sa zaujímaš.

 

Ignoruješ dobrovoľníctvo

Dobrovoľnícke práce nie sú iba pre ľudí, ktorí sa nudia. Dobrovoľníctvo je skvelá príležitosť pre tých, čo prácu majú, ako aj nemajú. Do životopisu vie priniesť mnoho skúseností (samozrejme to závisí od toho kam sa odhodláš ísť) a vie vyplniť „voľný čas“, ktorý máš pokiaľ si ešte len v procese hľadania práce.

 

Pokiaľ máš záujem čítať ďalej, prečítaj si celý článok tu.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299