Môžu logické hry slúžiť ako pomôcka na rozvoj vedomostí u detí?

Môžu logické hry slúžiť ako pomôcka na rozvoj vedomostí u detí?

15.07.2021

Mnoho ľudí predpokladá, že vďaka logickým videohrám si môžete rozvinúť vedomosti a intelekt. Videohry môžu zvýšiť pozornosť, zlepšiť možnosti rozhodovania sa, ako aj pomôcť riešiť problémy. 

 

Videohry sú často prehliadanou voľbou, pokiaľ ide o zlepšenie pamäti a intelektu. Hranie videohier môže urobiť s pamäťou a koncentráciou zázraky. Videohry založené na stratégiách, najmä tie, ktoré sa zameriavajú na plánovanie a zručné myslenie, či riešenie problémov, môžu pomôcť zlepšiť funkciu mozgu, a to nielen u starších dospelých, ale aj u detí. 

 

Riešenie problémov

Jadrom každej logickej hry je určitá výzva. Veľa hier ponúka deťom príležitosť chopiť sa problému a pracovať na hľadaní riešenia. Tieto hry trénujú mozog a rozvíjajú logiku u detí.

Sociálne väzby

Niektoré deti majú problém zapadnúť do spoločnosti a nájsť si priateľov v reálnom živote. Hranie hier môže byť pre ne útočiskom pri hľadaní priateľov, s ktorými sa môžu spojiť.

Videohry tiež umožňujú deťom viac komunikovať. V dnešnej dobe sa počítačové sú hry stali pre deti takmer hlavnou témou rozhovorov, rovnako ako šport či hudba.

Učenie zábavou

Dnešné logické videohry sú takmer o všetkom. To si uvedomili aj mnohí vývojári hier, a preto sa dajú dokonca využiť na zlepšenie čitateľských a matematických schopností. Dnes existujú hry, ktoré zahŕňajú históriu, varenie, politiku, chémiu, architektúru a ďalšie témy, ktorým sa deti možno nestretnú.

 

Tip: Tu nájdete logické hry pre deti online.

Inšpirácia k vytrvalosti

S videohrami buď vyhrávate alebo sa snažíte neustále učiť zo svojich chýb, až, kým nedosiahnete cieľ. Videohry môžu deti naučiť byť sebavedomejšími a pracovať na dosiahnutí svojich cieľov, pričom každý prešľap môžu považovať za ďalšiu príležitosť na vzdelávanie.

 

Ak ste rodič, ktorý obmedzuje čas strávený na počítači, môžete to zvážiť. Väčšina tvrdení o negatívnych účinkoch videohier je pravdivá a samozrejme, že netvrdíme, aby ste nechali vaše dieťa hrať plné hry zadarmo, koľko chce.

 

Dôležité je moderovanie a obsah týchto hier. Existujú však skutočné pozitívne účinky, ktoré môžu mať na pozitívny vplyv na vývoj dieťaťa.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299