Máte v pláne zariaďovať kanceláriu? Toto vám možno pomôže

Máte v pláne zariaďovať kanceláriu? Toto vám možno pomôže

17.12.2020

 

Pri zariaďovaní akéhokoľvek priestoru, nielen kancelárie, by sme mali byť precízny. Samozrejme, pokiaľ nemáme v pláne premiestňovať a dokupovať nábytok každú chvíľu.

 

Kancelária by mala byť nielen útulná, ale aj praktická. To znamená, že je niekoľko praktických kúskov, ktoré nesmú chýbať v žiadnom kancelárskom priestore. 

Najzákladnejšie je mať: 

  • veľký stôl - Stôl v kancelárii, by mal byť určite priestranný, veľký a prispôsobený našej osobnosti či už výškou, materiálom, možno farbou.

  • pohodlná stolička -  Pokiaľ pracujeme v kancelárii, znamená to, že máme sedavé zamestnanie. Ak máme vydržať sedieť za našim stolom niekoľko hodín, je veľmi dôležité, aby sme mali sedenie čo najpohodlnejšie.  Nie je možné konkretizovať, či má byť sedenie, mäkké, tvrdé, stredne tvrdé. Každý z nás pokladá za pohodlné niečo iné, preto je nutné,aby si každý vyskúšal sám, aký typ sedenia mu vyhovuje.

 

No samozrejme je veľa vecí ktoré do kancelárie patria ako, zakladače, nástenka, stojan na perá, miesto na kancelárske potreby a podobne. Avšak tiež veľa závisí od toho, na akú prácu sa zameriavame. 

Farby sú dôležité

Pokiaľ si chcete byť istí, že farbami nič nepokazíte, vyberajte nábytok a zariadenie v ľahko kombinovateľných farbách. Takými sú krémová, biela, hnedá sivá. Výrazné farby nemusia  vzbudiť práve najlepší dojem. Ale ak sú výrazné farby naše obľúbené, môžeme ich zakomponovať do doplnkov.

Pohodlné miesto

Ak celý deň sedíme v kancelárii, potrebujeme oddeľovať miesto kde, jeme, pijeme. Na to stačí nejaká menšia sedacia súprava, stolík ozdobený nejakou miskou, poprípade vázou. 

Ako kanceláriu zútulniť? 

Ak chceme, aby sa v našej kancelárii cítili príjemne naši kolegovia, či potencionálni zákazníci, musíme sa tam cítiť dobre aj my. Ak nám kancelária príde neosobná, môžeme vytiahnuť pekné rodinné fotografie, obľúbený hrnček na kávu,  pero zápisník. Prinesme si čokoľvek, čo nám čo i len na sekundu vyčarí úsmev na tvári. V konečnom dôsledku, spríjemniť nám môžu kanceláriu napríklad pekné nástenné hodiny, kalendár, alebo obraz. 

 

Čím kanceláriu oživíme? 

Ak sa nám zdá, že kancelária potrebuje prebrať k životu, mali by sme priniesť do kancelárie nejaký  nezvyčajný kúsok. Niečo čo bude výstredné avšak nie gýčové. V takomto prípade je vhodné siahnuť napríklad po kvalitnom ratanovom nábytku, či po  nejakom luxusnom kúsku, ktorý dá našej kancelárii znova iný rozmer.

 

V práci by sme si hlavne mali vytvoriť prostredie, v ktorom budeme schopní pracovať bez toho, aby nás niečo, čo môžeme ovplyvniť znepokojovalo, rušilo.  

Vyhľadavávanie

Sociálne siete