Ktoré chyby nerobiť pri vytváraní životopisu?

Ktoré chyby nerobiť pri vytváraní životopisu?

30.11.2020

Zamestnávateľ sa ti už dlhšie neozýva? Vieme v čom môže byť chyba. Ponúkame ti preto niekoľko najčastejších chýb, ktoré ľudia robia v svojich životopisov aj bez toho, aby o tom vedeli.

Životopis je vlastne prvý kontakt s potenciálnym zamestnávateľom – preto je dôležité, aby bol čo najlepší a bez chýb. Avšak je možné, že ti ešte nikto nepovedal, ktoré to môžu byť, preto ti ponúkame tie najhlavnejšie chyby, ktoré sa bežne robia: 

 

Neprehľadný a príliš prezdobený životopis

Pri životopise je dôležité myslieť hlavne na to, že menej je viac. Nie je potrebné to príliš preháňať a farebnosťou, aj keď jemné farby nikdy nezaškodia. Potrebné je však vybrať radšej zemité a menej dráždivé farby.  A ani nie je treba vymýšľať s písmom – to by malo byť klasicky Arial alebo Times New Romans.

 

Gramatické chyby

Gramatická chyba sa môže objaviť, či už z nepozornosti alebo ak sa príliš ponáhľaš. Preto je potrebné byť pri životopise detailný a dávať si pozor. Gramatické chyby nie sú dobrá vizitka a hlavne nie v životopise, keďže je to prvá vec, ktorá ťa má predstaviť pred zamestnávateľom.

 

Žiadna originalita a overené formulky

Vzory pre životopisy dnes nájdeš všade, tak prečo sa trochu neinšpirovať? Mnoho ľudí, ktorí sa buď ponáhľajú, alebo to chcú mať rýchlo za sebou si vyberú tú najjednoduchšiu formu, akú je možné dostať z Wordu – to však robí mnoho ľudí a ak chceš byť originálny, je treba aby si do tvorenia tvojho životopisu zapojil aj svoju kreativitu.

 

Nesprávny kontakt

Neobnovené informácie , hlavne tie osobné, môžu byť fatálnou chybou pri hľadaní práce. Stáva sa to najmä vtedy ak sa rozhodneš svoj starý životopis poslať do novej práce . Preto sa odporúča, aby si si vopred prečítal všetko čo v životopise máš napísané a či sú hlavne tvoje osobné údaje v poriadku. Ak sa tak nestane, môže sa stať, že sa ti zamestnávateľ nebude mať ako ozvať.

 

Ako si na tom so svojim životopisom ty? Urobil si niektorú z týchto chýb niekedy aj ty?

Ak práve hľadáš stránku, na ktorej si budeš môcť vytvoriť svoj nový originálny životopis, tak si tu správne. Nájdeš ju na stránke Brigada.sk.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299