Kedy sa môžeš oficiálne hlásiť na brigádu?

Kedy sa môžeš oficiálne hlásiť na brigádu?

27.02.2021

Nie iba v lete, ale celoročne hľadajú študenti brigády, ale kedy oficiálne môžu začať brigádovať? Dozvieš sa v našom článku.

Každý by si chcel aspoň niečo zarobiť a neplatí to iba pre študentov, ale najčastejšie aj pre osoby na materskej alebo rodičovskej dovolenke a dôchodcovia. Okrem toho sú to aj:

  • Nezamestnaní
  • Samostatne zárobkovo činná osoba (SZČO), zamestnaní a živnostníci

 

 

Okrem toho to môžu byť aj cudzinci, ale musia spĺňať aspoň niektorú z týchto podmienok:

  • sú občanmi členských štátov EÚ
  • majú preukaz zahraničného Slováka
  • majú trvalý pobyt na území SR
  • majú pracovné povolenie

 

 

Najmladší brigádnici majú väčšinou 15 rokov, najčastejšie však 16. Ako to je možné? Prečo nemôžu brigádovať aj mladší? Kvôli školským povinnostiam, jednou z hlavných podmienok pre prijatie do brigády je, aby si mal dokončenú 10-ročnú povinnú dochádzku.

Mladší si však dokážu privyrobiť aj inak, ale so zvolením svojho zákonného zástupcu. Môže to byť napríklad zábavný priemysel, napríklad ako komparz do reklám a seriálov. Prípadne to môžu byť nejaké športové podujatia. Potrebné je však tieto „brigády“ preverovať a dobre sa o nich informovať.

 

 

Celý článok s detailmi nájdeš na našej stránke Brigada.sk! Dozvieš sa aké sú rozdiely medzi brigádnickými zmluvami a pri ako type brigády sa väčšinou používajú.

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299