Keď vreckové nestačí, je tu brigáda!

Keď vreckové nestačí, je tu brigáda!

03.10.2022

Keď vreckové od rodičov nedostávaš, alebo ti je málo - je tu brigáda. Ľahké privyrobenie popri škole ešte nikomu neodtrhlo ruky. Naopak, brigádovanie je skvelá vec, pretože sa môžeš naučiť samostatnosti, dôslednosti a hospodáreniu s financiami. A hlavne, zarobíš si peniaze, s ktorými si môžeš robiť čo len chceš. Zisti, kde brigády hľadať.

 

Brigády sú populárne najmä u študentov a niet sa čomu diviť. Ak je to možné, tak prečo si počas školy neprivyrobiť? Zistite, ako to chodí.



Kedy môžeš začať brigádovať?

Dohodu o práci študenta môžeš oficiálne podpísať až po ukončení 10-ročnej školskej dochádzky, takže máš približne 16 rokov. 

 

Brigády pre 14-ročných a 15-ročných sú počtom väčšinou obmedzené. Oficiálne môže ísť iba o ľahké práce, takže napríklad výpomoc pri rôznych športových alebo umeleckých podujatiach. 



Kde hľadať brigády? 

 

Možností je viacero. V prvom rade môžeš preskúmať svoje okolie, opýtať sa známych a priateľov. Možno ti budú vedieť poradiť alebo dohodiť brigádu. 

Spoznaj mesto, v ktorom momentálne študuješ a posnaž sa hľadať rôzne prevádzky, obchodíky, predajne alebo reštaurácie, kde hľadajú pomoc. 

 

Najspoľahlivejšou cestou, ako si nájsť brigádu je hľadať cez internet, resp. inzertné portály. Nájdeš ich tu mraky, brigády zo Slovenska aj zo zahraničia. 

Brigada.sk je slovenský portál, ktorý má dlhodobé skúsenosti s inzerciou ponúk práce. Je to úplne jednoduché a ušetrí ti to mnoho času. Hľadanie si môžeš uľahčiť napríklad hľadaním podľa kategórie, napríklad čašník, aupair, IT, administratíva a iné. 

 

Najpraktickejšie je hľadať brigádu podľa kraja alebo mesta, kde sa momentálne nachádzaš. Zobrazia sa ti všetky aktuálne brigády v tvojom meste a okolí, tebe stačí, si iba vybrať. 

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299