Kde všade sa dôchodcovia môžu zamestnať?

Kde všade sa dôchodcovia môžu zamestnať?

16.01.2020

Aj staršia generácia baží po práci. Nejde teda iba o študentov alebo mamičky na materskej. Okrem toho, že sú potrebné peniažky, môže to byť aj skvelá forma zábavy. Ako dôchodcovia na Slovensku môžu prísť k peniazom?

Okrem študentov a mamičiek na materskej sa o prácu hlásia aj dôchodcovia. Na Slovensku je to bohužiaľ tak, že tieto typy brigád sú zastúpené naozaj veľmi málo. Väčšinou hľadanie týchto brigád zaberá veľa času a práca, ktorá by aj bola vhodná pre dôchodcov je posunutá mladšej generácii.

To však neznamená, že sa takáto práca skutočne nájsť nedá. Potrebné je hľadať na dobrých miestach.

 

Práca cez internet

Je to pohodlné, nezáleží na veku ani pohlaví, ide iba o tvoju kreativitu a vedomosti. Rád píšeš? Skús písanie článkov. Ak máš znalosti o viacerých jazykoch, vyskúšaj prekladať literatúru, sú za to pekné peniaze a skvele využiješ svoje nadanie.

Ak sa púšťaš do akejkoľvek práce cez internet, dávaj pozor. Pri ponuke práce môžeš naraziť na veľa podvodníkov.

 

Okrem iného- internet ponúka aj príležitosti ako je predaj svojich výrobkov. Vyšívaš? Maľuješ? Zaves svoje diela na internet.

 

Knižnica

Pokiaľ sa neodhodláš pracovať v sklade, tvoja práca nebude nijako fyzicky náročná. V knižniciach je ticho a navyše tisícka kníh. Každý deň toto miesto navštívi mnoho študentov, knižných nadšencov, učiteľov a podobne. Pôjde teda o prácu s ľuďmi a je pravdepodobné, že sem-tam narazíš aj na cudzí jazyk.

 

Obchodný dom

Keďže sa tu každý deň premelie veľa ľudí, je potrebné zvyknúť si na neustáli hluk a pohyb. Páni väčšinou nastúpia ako strážnici alebo vrátnici. Samozrejme, pokiaľ chceš takúto prácu vykonávať, musí to povoľovať tvoje zdravie.

Dámy väčšinou pracujú ako obchodné poradkyne alebo za kasou.

Nemusí to byť priamo obchodný dom, skús sa rozhliadnuť po svojom okolí a vyskúšaj niekoľko menších predajní, kde by si sa mohol uchytiť.

 

Upratovanie

Je to ďalšia veľmi obľúbená brigáda pre staršie dámy. Necítiš sa na prácu s ľuďmi alebo o prácu z domu? Upratovanie je veľmi zaťažujúca práca a preto je dôležité poznať svoje fyzické možnosti.

 

Doučovanie

Mal si vždy ambície stať sa učiteľom? Tak práve teraz máš príležitosť. Si dobrý v istom odbore a rád by si prispel svojimi znalosťami? Dohodni si doučovanie a pomôž mladšej generácii.

 

Si talentovaný na hudobný nástroj alebo umelecké remeslo? Skús doučovať. Taktiež je to práca, ktorá sa oplatí. Môžeš si stanoviť dni a hodiny a navyše robiť niečo, čo ťa vždy bavilo.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299