Čo čakať na pohovore?

Čo čakať na pohovore?

29.11.2019

Pravdepodobne všetci poznáme ten stres pred pohovorom. Celý deň vopred premýšľame nad tým, aké otázky nám personalista môže položiť. Skúšame si odpovedať zhruba na všetky, vyžehlíme si oblečenie a ideme. Čo ešte?

Testy osobnosti nie sú nijakou novinkou v prostredia personalistiky. Nemusia sa užívať iba pri pracovných pohovoroch, aj keď aj tu sú veľmi obľúbené. Jedná sa najmä o to, že je to veľmi presná a úprimná výpoveď. Väčšinou tieto testy odhalia presné typy, vďaka ktorými sa zamestnávateľ môže rozhodnúť, či človeka príjme. Samozrejme, nikto si na dlhšiu dobu nechce zamestnať človeka, ktorý sa do tejto práce vôbec nehodí.

 

Ako tieto testy pomáhajú?

  • Pomáhajú v prvom rade na to, aby sa zistilo nakoľko si pre sú to práce vhodný. Vie sa, že niektoré práce prosto vyžadujú konkrétne vlastnosti.
  • Druhým dôvodom pre ich používanie je zistenie, či by sa tvoja osoba vôbec hodila do kolektívu. Nakoľko človek nemusí byť moc prispôsobivý alebo neochotný pracovať v tíme, môže to byť veľký problém
  • Treťou vecou je zistenie komunikačnej roviny a riešenia problémov. To je taktiež jemne späté s kolegami, ale aj priamo so šéfom. Prijemne a slušné vystupovanie je základ.

 

Z týmto testov nemusíš mať nijaký strach- nedajú sa vyplniť zle. Dbá sa ale na to, aby boli vyplnené, čo najkritickejšie a najúprimnejšie. Zhodnotenie personalistu nie je výhodné iba pre zamestnávateľa, ale aj pre teba.

 

Zaujalo ťa o aké testy ide? Prezri si tieto dva príklady:

MBTI

Je to veľmi obľúbený a obšírny test, ktorý sa zaujíma o tvoje povahové črty, ktoré najviac prevažujú. Tvoje pozitívne/ negatívne vlastnosti ako aj konkrétnejšie údaje, ako je introvertnosť a extrovertnosť. V tomto teste existuje 16 typov a plus nejaké rozšírenia.

 

DISC

Je to tiež často používaný. Tento je o niečo menší a radí ľudí do 4 skupín. Taktiež sa riadi tým, ktorá povahová vlastnosť najviac u človeka vystupuje.

 

Každopádne, je to aj prijemné vyplnenie času, teda si tieto testy môžeš nájsť aj na internete. Môže ťa to pobaviť, taktiež aj dopomôcť k nejakým typom ohľadom zamestnania. Nejde však o úplne presný rozbor. Všetci ľudia nesú všetky povahové črty, ide len o to, ktorá najviac prevažuje.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299