Brigádovanie počas materskej dovolenky

Brigádovanie počas materskej dovolenky

09.03.2022

Ak sa ešte nechcete vrátiť do práce na TPP, je tu brigáda. Brigáda vám pomôže nabrať nové skúsenosti, pomôže vám zvyknúť si znova na pracovné prostredie a hlavne, pomôže vám dopĺňať rodinnú pokladničku. 

Nájdite si brigádu ešte dnes na inzertnom portály. Tieto weby sú najspoľahlivejším prostredníkom brigádnických ponúk. Každý deň môžete prehliadť nové inzerát, ponuka je široká - obsahuje brigády z rôznych profesijných oblastí a pre všetky kraje Slovenska.

 

Ak sa vám niektorý z inzerátov zapáčil, rozkliknite si ho a pozorne prečítajte podmienky pre uchádzačov. Zvyčajne zamestnávatelia do inzerátu priamo napíšu, aký typ brigádnika očakávajú, t.j. študent SŠ, študent VŠ alebo rodičia na materskej atď. 

Ak zamestnávateľ očakáva uchádzačov s čerstvým rodinným zázemím, musí mu byť jasné, že brigádnik bude vyžadovať špecifický pracovný čas a prípadne aj viac flexibility. Ak však zamestnávateľ nič také do inzerátu nenapísal, radšej mu napíšte e-mail alebo zavolajte, aby ste sa ubezpečili, či máte šancu sa o prácu uchádzať. 



Kde všade si môžete hľadať brigádu?

Práca z domu 

O tzv. Home office má záujem mnoho uchádzačov o zamestnanie. Konkurencia je vysoká, pretože práve práca z domu zaručuje pohodlie domova a žiadnu namáhavú prepravu do práce. Stačí vám notebook alebo mobil a máte prácu

Dávajte však pozor na podvody. Falošní zamestnávatelia vystavia inzerát, v ktorom väčšinou sľubujú jednoduchú prácu za vysokú odmenu. Nie je to tak - jediné o čo im ide, je vymámiť peniaze od vás, prostredníctvom vstupných poplatkov alebo zasielanie peňazí za materiál. 

Dôkladne si prezrite informácie o zamestnávateľovi a práci, ktorú ponúka

 

Administratívne práce

Môžete skúsiť pohľadať prácu v administratíve. Tu môžete pracovať ako asistentka šéfa, recepčná ako účtovník či fakturant. Dôležité je dobre zvládať stres, byť organizovaný a komunikatívny. 

 

Predavač a pokladník 

Vďaka pozícii asistent predaja nemusíte chodiť ani príliš ďaleko od domova. To určite oceníte. Vyskúšajte hľadať brigádu asistenta predaja v svojom meste alebo dedine, ktorá má rozmanitú náplň práce. Je to napríklad skladanie oblečenia po zákazníkoch, aranžovanie výkladov a samozrejme predaj produktov zákazníkom. 

Ideálne je byť komunikatívny, a priateľský k zákazníkom. 

 

Prekladateľstvo a písanie článkov

Ak ti ide slovenský jazyk a 100% ovládaš gramatiku a štylistiku, môžeš začať písať PR články pre PR agentúry, prípadne texty do web magazínov. 

Jazykové schopnosti sa taktiež cenia. Ak ovládaš jazyky ako maďarčina, polština alebo rumunčina, prečo nezačať prekladať texty pre e-shopy. 

Táto znalosť vám tiež otvára dvere do zahraničných brigád. 

 

Doučovanie

Nielen cudzie jazyku, ale aj slovenčinu, matematiku, fyziku alebo chémiu - to všetko môžeš doučovať. Teda, ak máš trpezlivosť a naozaj dobrý prehľad v učive, môžeš začať hneď a dokonca si vytvoriť svoj vlastný inzerát. 

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299