Brigáda na strednej škole? Brigáduj ešte dnes

Brigáda na strednej škole? Brigáduj ešte dnes

21.12.2021

Brigádovať je možné už od strednej školy, je však potrebné spĺňať niekoľko povinností.Povieme ti odkedy môžeš brigádovať a aké brigády sú medzi stredoškolákmi najpopulárnejšie. 

 

Brigádovanie už dávno nie je iba pre vysokoškolákov. Aktívni a motivovaní stredoškoláci môžu brigádovať tiež. Potrebné je však splniť svoje povinností - tými je hlavne škola. Oficiálne nemôže brigádovať ten, čo nemá ukončenú 10-ročnú povinnú školskú dochádzku. Okrem toho, je potrebné plniť svoje povinnosti a dbať na to, že škola je zatiaľ na prvom mieste. 

 

Ktoré brigády sú najobľúbenejšie? 

Medzi tie najatraktívnejšie patria čašníci a pomocníci v kuchyni. Pomoc v gastre však nie je akákoľvek práca. Je potrebné mať špeciálne znalosti - ako napríklad etiku stolovania obsluhovania. Táto brigáda sa najviac hodí hlavne pre tých, ktorí sa rozhodli pre štúdium v tomto odbore. 

 

Hľadáte prácu, so ktorej sa môže prihlásiť ktokoľvek? Bude to však možno fyzicky náročnejšie. Výpomocné práce sú ďalšou skvelou možnosťou privyrobenia pre stredoškolákov. Väčšinou ide o pomoc na predajni alebo v skladoch, kde je potrebné skenovať alebo vykladať tovar. 

 

Čo tak pracovať v svojom obľúbenom obchode s knižkami, kvetinárstve alebo potravinách. Práca za pokladňou kvôli veku brigádnika nie je možná, pretože táto pozícia so sebou nesie vážne zodpovednosti. Avšak aj ako  asistent predaja si môžete dobre zarobiť a nabrať veľa skúseností.

 

Práca z domu je jednou z najatraktívnejších. Láka najmä svojim komfortom a flexibilitou. Všetky takéto inzeráty však nie sú tak dokonalé. Väčšinou ide o podvody, je preto potrebné byť opatrný. 

 

Posunúť ťa môže aj škola

Skús si poriadne prezrieť aké projekty alebo súťaže ponúka a následne sa do nich môžeš prihlásiť. Môžeš jednak objaviť novú disciplínu, v ktorej si dobrý alebo vylepšovať to, čo ti už dávno ide. Týmto spôsobom jednoducho a zadarmo získaš nové skúsenosti, zručnosti ale aj materiál pre tvorbu svojho životopisu. 

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete