Bol si pozvaný na pohovor a nevieš čo ďalej? Sme tu pre teba

Bol si pozvaný na pohovor a nevieš čo ďalej? Sme tu pre teba

13.08.2019

Nie sú to len dámy, ktoré trápi, ako vyzerať čo najlepšie na pohovore. Páni, viete, čo sa nosí a čo nie? Objavte to s naším článkom.

 

Cítiš sa byť dostatočne vystresovaný a nevieš kde ti hlava stojí? Úplne s tebou súcitíme. Pozvanie na pohovor je druhý najpodstatnejší krok potom, čo prijali tvoj životopis. Poradíme ti, ako je potrebné vyzerať a na čo nezabúdať.

 

Snaž sa byť, čo najviac sám sebou. Nejde to v každom ponímaní, ale pri oblečení môžeš urobiť aspoň kompromisy. Možno rád nosíš tenisky potrhané džínsy a pod., no po prezrení firmy si zistil, že by to chcelo niečo formálnejšie. Pre takéto prípady sme si pripravili 3 overené tipy oblečenia, ktorými nič nepokazíš: 

  • Klasika je košeľa. Nemusíš sa obracať iba na jednoduchú bielu, existuje teraz veľa vzorov a farieb, ktorými môžeš zapôsobiť. Dávaj však pozor na príliš jasné a žiarivé farby.

 

  • Vrstvenie. Ak si z tých odvážnejších, môžeš to vyskúšať. Hlavná je správna voľba farieb. Košeľa je základ, môžeš pridať vestu alebo svetrík a zakončiť to sakom. 

 

  • Oblek je špička formálnosti. Niektoré firmy to vyžadujú, ako povinnú vec. Nie je to tak hrozné, ako sa zdá. Ide o zvolenie správnej veľkosti a farby, ktorá sa ti bude hodiť. 

 

Pri tvorení svojho outfitu a dodávania doplnkov sa vyvaruj hlavne už spomínaným pestrým farbám. Tie sa určite neodporúčajú. Vymeň ich za zemité alebo neutrálne farby. Tým moc chýb neurobíš. Každopádne, ak je outfit až moc fádny, môžeš do neho pridať trochu farby.

 Na druhú stranu vyberaj aj veľkosť správne a s rozumom. Nechceš predsa, aby si v deň pohovoru zistil, že ti nepasuje. 

Vôňa je príjemný doplnok, no tiež to netreba preháňať a radšej zvoliť jemnejšiu variantu. 

Výrazné šperky a piercingy. Ak už chceš zvoliť nejaký šperk, nech je čo najjemnejší. Piercingy bývajú taktiež pri pohovoroch neakceptovateľné. 

 

Dôležité je nezabúdať na úsmev a svoje sebavedomie. Prajeme veľa šťastia.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete