Ako zvládať viac vecí naraz?

Ako zvládať viac vecí naraz?

09.03.2021

Hlavne v čase, kedy väčšina obyvateľstva pracuje z domu, je veľmi ťažké robiť viacero vecí naraz. Keďže máme doma aj iných členov rodiny, domácich miláčikov, ktorí tiež potrebujú svoju pozornosť, okrem toho sa môžu nakopiť dôležité úlohy z práce alebo školy, nie je ľahké to všetko zvládať a hľadať režim. Zatiaľ čo väčšine sa zdal home office v minulom roku ako pohoda a oddych, po čase si ľudia uvedomujú, že sa stráca istá stabilita a kontrola nad tým, čo majú ako prvé urobiť.

V prvom rade je potrebné mať režim. Dnešná doba aj napriek pandémii je stále uponáhľaná, ak nie aj viac. Stráca sa stabilita a motivácia do práce a mnoho ľudí sa cítia o to viac depresívny a frustrovaný. Socializácia a limitované stretávanie so svojimi blízkymi je jedna vec, druhá sú povinnosti, ktoré aj napriek všetkému musíme zvládať. Čo je potrebné urobiť preto, aby sme mali ako-tak stabilný denný režim?

 

Kalendár

Kalendár, prípadne diár je to čo potrebuje každý! Niekomu stačí v počítači, niekomu v mobile a niekto ich potrebuje mať priamo v ruke. Je úplne jedno, ktorý si zvolíš ty, avšak potrebné je ho aj využiť. Zapisuj si do neho pravidelne, čím sa myslí každý týždeň, najdôležitejšie veci, ktoré ťa čakajú a každé ráno si ho prezri, aby si náhodou na niečo nezabudol. Na jednej strane kvôli estetike, ale aj praktickosti je dobré si ich zvýrazňovať farebne, napríklad na základe priority.

 

Priority

Ako si určiť priority? Napríklad na základe dôležitosti úlohy, ktorá má deadline už za pár dní. Ak je takýchto deadlinov viac v jeden deň je dôležité uvedomiť si, ako dlho na nich približne budeš pracovať a na základe toho si určíš, ktorú budeš musieť riešiť, ako prvú.

 

Rezerva

Potrebné je k tomu celému pridať aj časovú rezervu. V každom prípade je to lepšie než mať stres a nestíhať. Totiž, nie všetky veci pôjdu podľa plánu.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299