Ako získať brigádu a osloviť zamestnávateľa?

Ako získať brigádu a osloviť zamestnávateľa?

25.01.2023

Chceli by ste brigádu? Na portály Brigada.sk nájdete mnoho aktuálnych ponúk z celého Slovenska aj zahraničia. Jediné, čo je potrebné urobiť je - zaregistrovať sa. Registrácia je pre všetkých brigádnikov zadarmo. Prečítajte si, ako osloviť zamestnávateľa a odoslať žiadosť o brigádu. 

 

 

Najrýchlejším a najpohodlnejjším spôsobom, ako hľadať brigádu je prezerať ponuky na inzertných portáloch, ako je napríklad Brigada.sk. Ak sa chcete uchádzať o niektoré pracovné ponuky, ktoré ste objavili, poradíme vám ako začať a ako správne osloviť zamestnávateľa

 

Napíšte si životopis

Životopis je pri hľadaní práce aj brigády veľmi dôležitý. Predtým, ako budete odosielať žiadosť o brigádu, prichystajte si svoj životopis. Pomocou stránky Brigada.sk si môžete vytvoriť životopis, online, jednoducho a rýchlo. Vyplníte potrebné polia, vyberiete si vhodný dizajn a životopis máte raz-dva hotový. 

 

Ozvite sa zamestnávateľovi 

Každý zamestnávateľ pridáva svoje pracovné ponuky, aby tse mohli o brigádu zažiadať alebo si doplniť potrebné informácie, musíte kontaktovať priamo ich. Zamestnávatelia majú zverejnený kontakt pod každým svojim svojim inzerátom, je to buď telefónne číslo alebo e.mail. Je na vás, ktorý kontakt si vyberiete. 

 

Zavolajte alebo napíšte e-mail

Mnoho uchádzačov o brigádu preferuje písanie e-malov, než volanie. Zavolať zamestnáívateľovi je vľak najrýchlejší spôsob, ako sa dozvedieť niečo viac o brigáde. Neváhajte a volajte. 

Ak radšej píšete, napíšte zamestnávateľovi mail a rovno k nemu pripojde svoj životopis, prípadne aj motivačný list. 

 

Napíšte správu, ktorá zaujme

Ak budete zamestnávateľovi odosielať správu cez inzertný portál, aicky budete mať vypnený text. Nemusíte ho však vaužiť, a môžete radšej napísať svoj. Správu zamestnávateľovi môžete využiť, ako krátky motivačný list, teda napíšte, prečo sa cítite ako vhodný uchádzač a prečo vás zaujala práce táto konkrétna ponuka. 

 

Spätná kontrola

Predtým, ako budete všetko odosielať, skontrolujte si, či e.mail posielate na správnu adresu. Prečítajte si po sebe text, možno v ňom objavíte ešte malé nedokonalosti. Usitite sa, či ste nič nezabudli a všetky údaje sú zadané správne. 

 

Ak máte vážny záujem o hľadanie brigády, nebojte sa a odošlite pokojne viacej žiadostí rôznym zamestnávateľoml. Zbytočne nečakajte na to, kým sa vám ozve jeden. 

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299