Ako urobiť dobrý prvý dojem v novom zamestnaní?

Ako urobiť dobrý prvý dojem v novom zamestnaní?

22.10.2021

Príchod do nového zamestnania môže byť veľmi hektické a nejeden človek je z neho nervózny. Avšak aj na takúto životnú zmenu sa môžeš prichystať.

Prečo je prvý deň v novej práci tak dôležitý?

V prvý deň rovno vytváraš aj prvý dojem, ktorý môže byť dobrý aj zlý. Väčšina sa samozrejme snaží o ten najlepší. Tento deň sa zoznámiš so svojim pracovným prostredím, so svojou každodennou prácou a navyše s kolegami.

 

Oblečenie a práca

V práci sa môže stať, že budete mať stanovený dresscode, budeš mať uniformu alebo sa budeš môcť obliecť tak ako ti je pohodlne. Ak však ešte poriadne nevieš, stav na istotu a obleč si hlavne čisté, vyžehlené a slušné oblečenie.

 

Preprava do zamestnania

Porozmýšľaj nad tým, ako sa najrýchlejšie a najpohodlnejšie dostaneš do práce. Odporúča sa prepravovať mestskou a verejnou dopravou, ako autobusy, električky alebo trolejbusy. Vyhneš sa tak nechcenej zápche, nikto predsa nechce hneď v prvý deň meškať.

 

Dones si zošit a pero

V práci sa neboj pýtať na veci, ktorým nerozumieš. Pýtaj sa a pýtaj si detaily, všetko si napokon zapíš do zošita, aby si na nič podstatné nezabudol.

 

Pýtaj sa na všetko

Prvý deň v práci sa pýtaj na úplne všetko. Nikto nebude čakať, že budeš vedieť ihneď všetko prvýkrát ako si tam vkročil. Podstatnejšie však je zaujímať sa o prostredie a svoju prácu. Nič nenechaj na domýšľanie, môžeš tak rýchlo urobiť chybu.

 

Venuj svoj čas aj kolegom

Síce je prvý deň veľmi hektický a budeš mať toho nad hlavu, nezabúdaj svoju pozornosť smerovať aj k ľuďom, ktorí s tebou spolupracujú. Aspoň počas obedovej pauzy môžeš s nimi skočiť na obed a porozprávať sa.

 

Rozlúč sa

Z práce neodchádzaj tak, že si ťa ani nikto nevšimne. S úsmevom sa rozlúč s kolegami a poďakuj sa im za pomoc.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299