Ako štartujú nové startupy

Ako štartujú nové startupy

16.02.2015

Startup pomenúva projekt, resp. novovznikajúcu firmu, ktorá sa svojimi inovatívnymi myšlienkami snaží vyplniť nejakú dieru na trhu. Startup vždy prichádza s nejakou novou alebo inovovanou myšlienkou, službou, produktom. Vznikajú v rôznych odborných oblastiach, najväčšie zastúpenie medzi startupmi však majú najmä technologické spoločnosti a spoločnosti pôsobiace v internetovej sfére

Pre fungovanie startupu, ak hovoríme o zakladaní firmy, platia rovnaké pravidlá,  ako pre akékoľvek iné podnikanie. Nijak v tomto nezaváži ani fakt, že ide o firmu, ktorá ešte nevykazuje žiaden zisk.

Registračné sídlo pre firmu, resp. startup je akýmsi odrazovým mostíkom. Startup už nie je len projekt, ale mal by mať aj svojich zákazníkov, ktorý si platia za ponúkané produkty. To znamená, že startupy, hoci nemusia byť ziskové, už obyčajne majú nejaké príjmy. Čo sa týka sídla firmy ako aj iných právnych náležitostí vyžadovaným zákonom, neobstojí tu naozaj žiadna výhovorka. Aj keď ešte takáto začínajúca firmy nevykazuje zisky, je povinná dodržiavať všetky právne predpisy, ak chce na trhu pôsobiť ako seriózna spoločnosť, dodržiavajúca všetky zákonom stanovené podmienky.

Každý podnikateľ spočiatku ráta s obdobím, kedy náklady na pôsobenie budú vyššie ako príjmy, čo by sa ale časom, v prípade úspešného startupu malo zmeniť.

Keďže, ako sme už spomenuli, ide najčastejšie o spoločnosti, ktorých hlavná sféra pôsobenia je internet, tieto len málokedy vyžadujú vlastné priestory pre svoje pôsobenie. Moderným, jednoduchým a hlavne nie veľmi nákladným riešením tohto problému je zriadenie virtuálneho sídla a virtuálnej adresy. Takto bude naplnená nielen podmienka vlastného sídla, ale aj správa pošty. Hoci by mohli niektorí oponovať, že sa dnes už komunikuje len elektronicky, úrady vám stále budú zasielať papierovú korešpondenciu, ktorú je potrebné prijímať a patrične na ňu reagovať.

Založenie spoločnosti nemusí byť vôbec náročné, a to aj pre človeka, ktorý v tejto oblasti nemá žiadne skúsenosti. Zriadenie virtuálnej spoločnosti znamená, nie len sídlo spoločnosti a adresu, ale komplexný servis pre firmy v oblasti účtovníctva, ekonomiky a práva. Je prirodzené, že nikto nemôže byť odborníkom na všetky spomínané oblasti, a preto takáto služba môže prísť mnohým podnikateľom a startupom vhod.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299