Ako si zarobiť počas momentálnej krízovej situácie?

Ako si zarobiť počas momentálnej krízovej situácie?

06.04.2020

Mladí ľudia, ktorí v momentálnom čase prišli o finančné zdroje a nechcú svoje „voľno“ len tak premárniť, sa snažia hľadať aktivity, ktoré by im dopomohli svoj príjem obnoviť. Mladá pracovná sila sa zíde v každej situácií, len je dôležité hľadať.

Ak sa zamýšľaš nad tým, že by si chcel svojou kreativitou a dobročinnou prácou niekomu pomôcť, je tu niekoľko možností. Nie len, že ide o prácu, ktorá ti niečo zarobí, ale aj dá dobrý pocit. Tu je niekoľko možných brigád, ktoré môžeš v tomto čase hľadať:

 

Rozvoz a dokladanie tovaru 

Hlavne staršia časť našich občanov sa musela naučiť pracovať s online svetom, k čomu patria aj doručenia potravín či drogérie priamo domov. Kuriéri toho dnes majú nad hlavu a preto by sa niektorým prevádzam zišla aj tvoja pomoc. Ak máš vodičský alebo si dobrý cyklista, vyskúšaj hľadať takéto ponuky. Rovnako to platí aj pre reštaurácie alebo fastfoody, ktoré museli svoje kamenné prevádzky zavrieť a taktiež ponúkať dovoz priamo pred dvere.

Dokladanie tovaru tiež nie je na nič. Prevádzky, ktoré ľudia každý deň vykupujú je často potrebné dopĺňať. Pomoc potrebujú hlavne také predajne, kde ubudol počet stálych zamestnancov, ktorí napríklad ostali doma kvôli svojim deťom. Ide hlavne o najviac navštevované predajne ako sú potraviny či drogéria.Taktiež sa v rámci predajní rozbehla brigáda ako je evidencia počtu zákazníkov na predajni, takže ak vládzeš rátať a si bystrý, môžeš siahnuť aj po takejto voľbe.

 

Pomoc starším

Na Slovensku je dnes niekoľko dobrovoľníckych organizácií, ktoré sa snažia tieto ťažké časy dôchodcom a rizikovým skupinám zlepšiť. Ide napríklad o nákupy, ktoré by si ty ako mladý a zdravý jedinec bez problémov zvládol. Ak vidíš, že sa v tvojom okolí nachádza niekto, kto by niečo také potreboval skús ho kontaktovať a opýtať sa či by nepotreboval niečo nakúpiť.

 

Šitie rúšok

Von sa dnes nikto nedostane bez rúška! Nadaní krajčíri alebo krajčíri samoukovia sú dnes veľmi potrební. Ak máš takýto talent a jednoducho ťa to baví, skús svoje rúška dodať tým, ktorí to potrebujú. Prípadne hľadaj brigádu v tomto odvetví- čím viac sa rúšok ušije, tým lepšie. Ak chceš zarobiť z rúšok iným spôsobom, stále ich môžeš zdieľať ako inzerát a prípadne ich predať.

 

Vyzerá to tak, že veľa ľudí tento rok poruší dovolenky a aj počas sviatkov ostane doma. Nevešaj však hlavu, pozri sa na veci z lepšej stránky. Človek môže prísť na iné myšlienky a naučiť sa niečomu novému, určiť si nové priority a stráviť čas so svojou rodinou. Samozrejme, všetko je treba brať s rešpektom a dávať si pozor na svoje zdravie. Nos rúško a dodržiavaj pravidelné umývanie rúk. V každom prípade, dúfame, že tieto časy prežiješ v zdravý a s chladnou hlavou.

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete