Ako si vytvoriť úspešný životopis ?

Ako si vytvoriť úspešný životopis ?

12.03.2024

Životopis, známy tiež ako Curriculum Vitae, je nenahraditeľným nástrojom v procese hľadania si vysnívaného zamestnania. Kľúčovú úlohu zohráva hlavne jeho obsah a to pri tvorbe prvého dojmu. Tu sú kľúčové body, čo by mal obsahovať úspešný životopis.

 

Kontaktné údaje
Začnite svojim menom, titulom, súčasnou adresou, uveďte aj telefónne číslo a e-mail aby vás mal potencionálny zamestnávateľ kde kontaktovať. Ak je to relevantné môžete pridať aj odkazy na sociálne siete.

 

Osobné ciele
Do úvodnej časti môžete vložte stručný odsek, v ktorom odprezentujete svoje profesné ciele a schopnosti. Tým zamestnávateľovi o sebe poskytnete rýchli prehľad, nejde však o kľúčovú časť životopisu.

 

Vzdelanie
Vzdelanie uveďte v chronologickom poradí s názvom školy, dátumami absolvovania a dosiahnutým stupňom vzdelania, pridať môžete aj absolvovaný odpor.

 

Pracovné skúsenosti
Detailne popíšte predchádzajúce pracovné skúsenosti, taktiež v chronologickom poradí, uveďte názov spoločnosti, dobu trvania zamestnania a stručným popis vašich povinností.

 

Vaše schopnosti
Zhrňte všetky vaše relevantné schopnosti, certifikáty a kompetencie pre danú pozíciu o ktorú sa uchádzate. Taktiež uveďte úroveň ovládania jazykov a technických zručností.

 

O vás
Pridajte záľuby, silné stránky, dobrovoľníctvo alebo účasť na konferenciách, aby ste o sebe poskytli komplexnejší obraz.


Váš životopis je vašou vizitkou, a preto je nesmierne dôležité venovať sa detailom. Zverejňujte iba pravdivé informácie, aby ste neznižovali vašu dôveryhodnosť. Splnením týchto kľúčových aspektov zvýšite šance na úspech pri hľadaní zamestnania.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299