Ako si poradiť s nedeľnou neurózou ?

Ako si poradiť s nedeľnou neurózou ?

20.02.2024

Stres z pracovného týždňa je bežným aspektom nedele pre mnohých z nás. Zatiaľ čo niektorí úspešne zvládajú tento stres, iní sa ťažko vyrovnávajú s nervozitou a úzkosťami. Syndróm nedeľného večera vás môže zbaviť radosti z prežitých chvíľ počas víkendu a zobrať vám všetku motiváciu nevyhnutnú na začiatok týždňa. Ak pociťujete strach, negatívne myšlienky a úzkosť každú nedeľu, môže to byť prejav tohto syndrómu.

 

Nedeľná neuróza sa prejavuje rôznymi spôsobmi u každého jednotlivca. Najčastejšie sa začína v poobede a postupom času naberá na intenzite. Hlavnými prejavmi sú strach a úzkosť. Najčastejšie ide o stres z pracovných a školských povinností. Našťastie existujú spôsoby, ako úspešne zvládnuť tento stav.

 

Pomôže ranná produktivita


Nedeľná neuróza môže v niektorých prípadoch vplývať aj na nasledujúce pondelkové ráno. Často sa stáva, že z radostného víkendu prejdete rovno do chaotického a stresujúceho pondelkového rána. Pondelky sa však nedajú vymazať z kalendára, je dôležité nájsť si k nim nový prístup.


Po zobudení si doprajte čas, privstanete si a vyvetrajte miestnosť, pretože nič nie je osviežujúcejšie než ranný vánok. Doprajte si chvíľu a užite si šálku obľúbenej kávy alebo čaju a premyslite si, čo vás čaká počas dňa. Ak si privstanete dostatočne, vyskúšajte si krátku fyzickú aktivitu, cvičenie totiž môže pozitívne ovplyvniť náladu a motiváciu.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299