Ako predlžiť životnosť žeriavu?

Ako predlžiť životnosť žeriavu?

03.09.2021

Vedeli ste, že pravidelné kontroly môžu predĺžiť životnosť vášho žeriavu? Všetky zdvíhacie zariadenia by mali byť pravidelne kontrolované a testované aj keď sa nepoužívajú pravidelne. Čo všetko môže mať vplyv na zivonost a, ako ju pri používaní žeriavov predĺžiť?

 

Žeriav sa môže poškodiť v dôsledku korózie alebo sa môže opotrebovať či už pri zasklievani okien, alebo renovácií domov. Bez pravidelnej kontroly tak môže hroziť riziko drahých opráv alebo riziko úrazu zamestnancov. 

Ako predĺžiť životnosť žeriavu?

Trénujte vašich zamestnancov

Asi nejjedoduchsia vec, ktorú môžete pre svoje portálové žeriavy urobiť, je nechať zamestnancov absolvovať kurz výcviku obsluhy žeriavov. Školenie poskytne viac znalostí o žeriave, a tak aj zvýšenú informovanosť o prevádzke zariadenia.

Vykonanie kontroly pred každým použitím

Ak vykonáte kontrolu pred použitím žeriavu, vyhnete sa problémom, ktoré by mohli nastať v prípade použitia. Vykonanie kontroly pred použitím vám môže umožniť zachytiť poruchu žeriavu skôr, ako sa niečo pokazí.

 

Tip: Dbajte na bezpečnosť pri práci s elektrickými zariadeniami.

Pravidelná starostlivosť

Pravidelná údržba vášho žeriavu udrží vaše zariadenie v dobrom stave a zaručí dlhú životnosť. Pravidelné čistenie môže zabrániť poruchám.

Pozor na faktory životného prostredia

Dážď spôsobuje hrdzu, ktorá môže časom stavbu žeriavu oslabiť. Problémom spôsobeným dažďom sa dá predísť zakrytím bŕzd a prevodoviek na žeriavoch. Extrémny chlad môže tiež viesť k tvorbe námrazy, ktoré môžu izolovať žeriav od napájania.

Ak ide o ochranu vášho žeriava pred poveternostnými vplyvmi, odporúčam urobiť všetko pre to, aby bol váš žeriav vo vnútri. 

 

 

5 dôvodov, prečo je potrebné žeriavy pravidelne udržiavať a kontrolovať:

  1. Všetky zdvíhacie zariadenia by mali fungovať efektívne

  2.  Žeriavy by mali byt v bezpečnom a prevádzkyschopnom stave

  3. Zníženie celkových nákladov zariadenia

  4. Zlepšenie využitia

  5. Predĺženie doby prevádzky zariadenia

 

Je dôležité, aby pravidelná kontrola, údržba a opravy vášho zdvíhacieho zariadenia boli vykonávané v súlade s pokynmi výrobcu alebo kompetentnou osobou.

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299