Ako je dnes na pracovisku vnímané tetovanie?

Ako je dnes na pracovisku vnímané tetovanie?

22.06.2023

Tetovanie má svoje korene na ďalekom východe, kde tvorilo bežnú súčasť tamojšej kultúry v krajinách ako Japonsko, Čína a Filipíny. Neskôr však prestalo byť také populárne.

Druhá svetová vojna vytvorila o tetovaniach nie veľmi dobrú mienku, keď boli neetickým spôsobom používané na označovanie židov formou čísel.

 

Počas socializmu sa tetovania tiež netešili veľkej obľube, pretože sa považovali za symbol kriminality a hanby. Spoločnosť ich všeobecne odsúdila a zavrhla.

 

Dodnes existuje mnoho zamestnávateľov, ktorí majú voči tetovaniu predsudky. Potetovaná koža je nimi vnímaná ako prejav neprofesionality a často nemajú dôveru voči pracovníkovi a jeho schopnostiam. Namiesto toho sa často sústreďujú na tetovania a zanedbávajú jeho vzdelanie a skúsenosti.

 

Na pracovisku sa od zamestnancov vyžaduje, aby si tetovania zakryli, bez ohľadu na to, či pracujú vo verejnej správe, zdravotníctve alebo v iných odvetviach. Je jasné, že predsudky zakorenené v histórii bránia mnohým ľuďom prekonať odpor k tetovaniam a pre zamestnancov to vytvára problém získať zamestnanie alebo udržať si svoju súčasnú prácu.

 

Dnes je tetovanie často vnímané ako forma umenia, prejav náboženského presvedčenia, alebo vyjadrenie osobnosti a individuality. Avšak potrvá ešte veľa rokov, kým sa predsudky voči tetovaniam úplne rozplynú a zmiznú.

 

Je dôležité si uvedomiť, že tetovanie na tele nie je aicky znakom nebezpečnosti alebo zlých pracovných návykov. Je to prejav individuality a vkusu. 

Pokiaľ tetovanie nie je nevhodné alebo urážlivé, malo by byť tolerované a postupne prijímané ako normálna súčasť ľudskej identity.

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299