Ako fungovať v tíme?

Ako fungovať v tíme?

04.12.2019

Práca s kolektívom vie byť ako namáhavá , tak aj jednoduchá. Všetko to je o tvojom prístupe. Chcel by si vedieť viac o tom, ako správe fungovať v tíme a čo pomáha pri jeho efektivite? Všetko ti v rýchlosti vysvetlíme v našom článku.

Pracuješ v tíme, alebo ho dokonca riadiť? Pravdepodobne už vieš, čo takáto práca obsahuje, vieš však, čo všetko nám dáva?

Nie každý sa narodí s prirodzeným talentom komunikovať, v tom prípade tu veľmi pomáha práca v kolektíve. Samozrejme, pokiaľ sa na to cítiš. Práca v tíme ponúka prostredie pre rozvíjanie lepšej komunikácie, rovnako ako aj kreativite. Potom je to aj rýchla spätná väzba a teda rýchlejšie riešenie nejakej komplikácie. A určite je aj ďalším plusom spájanie, nachádzanie nových kontaktov a priateľov.

 

Okrem toho že výber zamestnancov pre svoj tím je veľmi dôležitý, ide aj o výber správneho lídra, ktorý by dokázal organizovanie celej skupinky korigovať. Je to celkom náročné a preto sa oplatí niekto už skúsený. Všetka neistota a pochyby lídra sa totiž môžu vyvŕšiť na celom tíme. Okrem svojej vodcovskej povahe by mal líder zvládať medziľudskú komunikáciu, chápať a rešpektovať svojich kolegov, občas im pomôcť a motivovať ich.

 

Ako mať tím, čo ide ako hodinky?

Spoločná práca je to čo sa očakáva, nezabúdaj na to! Aj pokiaľ si viac samostatný, radšej sa trochu zastav a prediskutuj svoje nové nápady s niekým so skupiny. V každom prípade by sa nemalo zabúdať každé zmeny alebo myšlienky prediskutovať.

 

Zamestnávateľ si musí vedieť stanoviť normy svojich tímov. Je asi jasné, že každý z tímu musí mať znalosti z odboru, v ktorom pracuje. Aspoň by mal! Tímová práca nevyžaduje iba znalosti, ale taktiež aj povahu, ktorá vie pracovať s ľuďmi okolo seba. Norma je to, čo musí stanoviť zamestnávateľ v duchu sám pre seba. Aká je latka vysoká pre tento tím, pretože pre efektivitu sa nezamestnávajú iba pekní a usmiati zamestnanci.

 

Slušne komunikuj a rešpektuj svojich kolegov. Neplatí to iba pre tímové prace, ale aj v zamestnaniach všeobecne. Nikto sa vo svojej skupine nechce cítiť odstrčene alebo nevypočutý. V tímovej práci to robí o to väčší problém.

 

A v každom prípade nemôžeme zabudnúť zmieniť, aby komunikácia medzi kolegami prebiehala aspoň trochu pravidelne. Predídeš tak zbytočným problémom, taktiež aj nezhodám a nedorozumeniam. mnoho zamestnancov má problém v práci pochopiť, čo vlastne od neho nadriadený chce a ako má celý výsledok vyzerať. Lepšia komunikácia a znalosť cieľa! Každý jeden člen tímu musí vedieť, čo má robiť.

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299