Ako firemný teambuilding zefektívni výkon vašich zamestnancov?

Ako firemný teambuilding zefektívni výkon vašich zamestnancov?

07.04.2022

Teambuilding je síce voľnočasová zábava v rámci pracovného kolektívu, ale ukrýva toho v sebe omnoho viac. Prečo by ho mal do svojej firmy zaviesť každý zamestnávateľ? Na čo je vlastne teambuilding dobrý? 

 

Nie je to iba zábava, teambuilding prináša do pracovného prostredia lepšie a nové priateľské či pracovné vzťahy. Zamestnanie nie je iba o práci a jej výsledku, ale aj o samotných ľuďoch, ktorí v nej trávia skoro celý týždeň. Je teda potrebné dbať aj na ich fyzické aj mentálne zdravie. Potom sa ich práca zefektívni a dokonca prichádzajú do práce i viac motivovaní. 

 

Čo všetko podporuje teambuilding? 

 

Komunikáciu a socializáciu

Sedieť alebo stáť pri práci celý deň sám je celkom deptajúce. Čo ak sa nejaký z koelgov nevie začleniť, má pred sebou prvý mesiac v novom kolektíve, alebo je mimoriadny introvert? Pomôcť môže teambuilding. Aktivity počas neho môžu podporiť komunikáciu medzi kolegami a vytvorenie nových vzťahov. 

 

Tímovú prácu

Teambuilding učí pracovať v tíme. Kolegovia sa lepšie spoznávajú, nielen ako kolegovia, ale aj ako priatelia. Spoznávajú svoje povahové črty, čo ich baví a v čom sú dobrí. Či zo sympatií alebo ambície môžu vytvoriť unikátny efektívny tím, ktorí prinesie mnoho pozitívnych výsledkov v práci. 

 

Odstraňuje negatívne vzťahy z pracoviska

Možno si niektorí kolegovia nesadli hneď. To sa deje, ale ak nechcete, aby sa zo zamestnania stalo toxické prostredie, je potrebné zasiahnuť ihneď. Kolegovia pomocou zábavnej aktivity môžu prehodnotiť svoje stanovisko a zblížiť sa aj s tými, ktorými pohŕdali. Teambuilding je skvelá cesta, ktorá pomáha obnovovať pracovné vzťahy.

 

Skrytý potenciál

Počas teambuilduingových aktivít môžete pokojne pozorovať, ako a ktorý kolega správa. Niektorí sa prejavia ako skvelí logici, iní ako kreatívci s veľkolepou imagináciou, niekto ako odvážny líder alebo komik. Vedeli ste, aké kvality a talenty skrýva vaše pracovné prostredie? 

 

Zblížite sa so svojimi zamestnancami

Nie ste iba šéf, ale ste starostlivý líder. Ukážte to svojim zamestnancom. Počas teambuildingu nemusíte iba dohliadať na to, aby všetko prebehlo hladko, alebo zamestnancov pozorovať a dirigovať. Uvoľnite sa a vy, rozprávajte sa a zbližujte. Ukážte im, že ich zamestnanie je priateľské k zamestnancom a že si vážite ich dobre odvedenú prácu. Nezabúdajte, teambuilding je hlavne pre pretmelenie vzťahov, je o zábave a oddychu. 

 

Veľmi veľa toho závisí aj od výberu vhodnej aktivity. Vyberajte kolektívne, tak aby teambuilding bavil pri najlepšom úplne všetkých. 

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299