Aké sú výhody izolácie a zateplenia vášho domova?

Aké sú výhody izolácie a zateplenia vášho domova?

06.09.2021

Určite každý z nás sníva o domácnosti, kde sa môžeme cítiť príjemné v každom ročnom období, kde nie je príliš teplo ani príliš zima. Ak si aj vy chcete vychutnať príjemnú atmosféru, popremýšľajte o izolácií a zateplení vášho domu či bytu, ktoré vám okrem iného prinesú, aj mnoho výhod.

Ušetríte peniaze, aj materiál

Aj keď s izoláciou a materiálmi na zatepľovanie domu sú spojené určite finančné náklady, ide o jednorazovú investíciu, ktorá sa vám v budúcnosti viacnásobne vráti. Tepelnou ochranou ušetríte na vykurovanie počas doby strávenej vo vašom byte či dome. A to je veľmi dôležitý faktor, najmä teraz, keď ceny za energiu neustále rastu. Tak si môžete užiť teplú domácnosť počas chladných dní a naopak. 

Zachovanie hodnoty

Tepelná izolácia pridáva aj na hodnote domu. Zateplením fasády, strechy a stropov určite môžete prispieť k zachovaniu hodnoty vášho domu.

Ochrana domu, zdravie aj prírody

Ďalšou výhodou zateplenia domu je, že zateplením napríklad stropu dokážete eliminovať tepelné mosty, čím sa minimalizujú vlhkostné problémy v konštrukcii objektu. Zlý vlhkostný systém v konštrukcii môžu napadnúť rôzne plesne alebo huby, ktoré majú vplyv na zdravie človeka. Týmto problémom sa však dá vyhnúť použitím dostatočnej vrstvy tepelnej izolácie.

 

Vedeli ste, že...

... v prípade rodinného domu je možné zateplením znížiť emisie CO2 o viac ako 50%?

Ochrana proti hluku

Ak žijete v hlučnom prostredí a ste vystavený neustálemu hluku, izoláciou si môžete vytvoriť miesto chránené od nežiadúcich negatívnych účinkov hluku. Absorpčná schopnosť niektorých materiálov vám umožní ochranu nielen pred rušivým hlukom z vedľajších miestností, ale aj pred hlukom z vonkajšieho prostredia.

Ďalšie výhody rôznych izolácií:

  • zdravotná nezávadnosť

  • jednoduchá spracovateľnosť

  • jednoduchá recyklovateľnosť,

  • výhodný pomer cena/výkon a pod.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299