Aké sú výhody a nevýhody vykurovania domu s pomocou krbu?

Aké sú výhody a nevýhody vykurovania domu s pomocou krbu?

27.06.2021

Spôsob, akým vykurujete váš domov, môže mať dopad na vaše pohodlie, zdravie, ale aj vrecko. V súčasnosti sa stali najmä krby obľúbeným vybavením, ktoré väčšina kupujúcich považuje za veľké plus pri hľadaní nového domova.

Rozmýšľate aj vy o vykurovaní krbom? Tak potom vás určite bude zaujímať, aké sú jeho výhody a nevýhody.

 

Výber typu kúrenia môže byť jedným z dôležitých rozhodnutí, ktoré pre svoj domov robíte. Nielen z finančného hľadiska, ale aj správny typ vykurovania môže výrazne ovplyvniť kvalitu vášho života.

Krby

Blikajúce plamene poskytujú úžasne príjemnú atmosféru. Na trhu nájdete širokú ponuku krbov, od retro štýlu až po dizajnové krby na mieru.

Výhody krbov

+ Príjemná atmosféra

+ Skvelý pomocník, keď vypadne elektrina

+ Ekologickejšie kúrenie, menšia spotreba

+ Krby na plyn a biopalivá sa hodia do mnohých priestorov

+ Plynové krby sa ľahko zapínajú a vypínajú a poskytujú okamžité teplo

+ Modely aj bez komína

Nevýhody krbov

- Krby na drevo sa nedajú zapnúť ani vypnúť a povrchy sa môžu zohriať, preto si treba dávať pozor na dekorácie v okolí krbu

- Drevo je potrebné skladovať a dym znečisťuje ovzdušie

- Cena plynu môže kolísať

- Časté prikladanie dreva

Izolácia

Efektívne vykurovanie domu sa začína a končí izoláciou. Malá investícia do zateplenia vám v nasledujúcich rokoch môže ušetriť niekoľko stoviek eur. K zatepleniu prospieva aj inštalácia okien s dvojitými sklami alebo bytové dekorácie ako útulne koberce, závesy a podobne. 

Keďže existujú rôzne typy krbov (teplovzdušné, sálavé, s teplovodným výmenníkom a iné), každý jeden z nich fungujú odlišným spôsobom. Možností je naozaj neúrekom. Ak neviete, ako sa rozhodnúť, obráťte sa na odborníka.

 

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299