6 tipov, ako vybudovať silný tím

6 tipov, ako vybudovať silný tím

14.05.2021

Za akýmkoľvek obchodným úspechom stojí skvelý tím. Tento vzorec platí pre ako začínajúce podniky tak aj pre skúsených podnikateľov. Úspešný tím by ma mat tých správnych ľudí - tých, ktorí si cenia prácu, aby dosiahli spoločný cieľ.

Jednou z najväčších povinností lídra je motivovať tím k lepším výkonom. Dobré vzťahy v tíme sú, preto nevyhnutné. Ako si môžete vybudovať silný a efektívny tím vám prezradíme v článku.

1. Rešpektujte členov tímu

V práci určite chcete, aby vaši zamestnanci boli súčasťou tímu a boli spokojní. Mali by ste pochopiť, že každý jeden z nich je individuálna osobnosť s vlastnými príbehmi. Každý zamestnanec má svoje schopnosti a zručnosti a vyniká v inej oblasti. Rešpektujte všetkých členov, takých aký sú aj s ich jednotlivými schopnosťami a odlišnosťami.

2. Vytvorte v tíme spojenie

 

Aj, keď je dôležité, aby ste si vy, ako líder vážili a ctili každého jednotlivého člena tímu, je taktiež dôležité, aby členovia tímu prejavovali voči sebe rovnakú úctu.Pracujte na tom, aby si aj zamestnanci medzi sebou dôverovali a zlepšite spoluprácu medzi jednotlivými členmi tímu. 

 

 

3. Hľadajte spôsoby, ako odmeniť dobrú prácu

Ľudia majú radi potvrdenie o vykonaní svojej tvrdej práce. Ak máte to šťastie, že môžete poskytnúť finančné bonusy alebo poskytnúť dovolenku pri mori. Je to skvelý spôsob, ako preukázať vašim zamestnancom uznanie.

 

Tip: Ak si nemôžete dovoliť poslať zamestnancov na dovolenku. Môžete zorganizovať spoločný výlet. Skvelým tipom na výlet sú určite hory, ľahká turistika, prehliadka mesta alebo iba jednoduchý pobyt v prírode, ktorý bude prospešný na budovanie silného tímu. 



Ak ste začínajúcim podnikateľom s malou hotovosťou, premyslite si iné spôsoby, ako prejaviť vďačnosť a úctu. Nájdite malý spôsob, ako preukázať, že venujete osobitnú pozornosť svojim zamestnancom a ich úsilie si ceníte. Keďže k práci je potrebný aj oddych. Sauna, Fínska kaďa alebo vírivka vo firme, môže byť príjemné osvieženie mysle vašich zamestnancov.

 

4. Komunikujte, komunikujte, komunikujte

Sú vaši kolegovia spokojní s prácou, ktorú robíte? Mali by ste sa v niečom zlepšiť? A, čo si myslia vaši zamestnanci? Myslia si, že odvádzajú skvelú prácu, ale vy, ako šéf nie ste spokojní? Keď nebudete komunikovať nikdy sa to nedozviete. Taktiež môže slabá komunikácia viesť ku konfliktom, nedorozumeniam a zlému výkonu v práci. Oprášte si, teda komunikačné schopnosti. Efektívna komunikácia môže udržať pevné pracovné vzťahy, zatiaľ, čo opak môže tím veľmi rýchlo rozdeliť.

5. Diverzifikujte

Pokiaľ ide o budovanie vášho podnikania, váš tím by mal byť, čo najrôznorodejší, to znamená odlišné skúsenosti, vek a názory. Pre úspešný biznis je potrebné pokryť vaše slepé miesta. Nájdite si a obklopte sa ľuďmi, ktorí budú svojou rôznorodosťou pracovať na rozvoji vášho projektu.

 

6. Vzdelávajte svoj tím

Je dôležité, aby všetci členovia boli neustále informovaný o novinkách a aktualizovali si ich vedomosti nepretržite. Vhodnou formou, ako vašich zamestnancov vzdelávať je elearning, ktorý ponuka veľa možností, formy výučby a rôzne kurzy. Nebojte sa zainvestovat do rozvoja a vzdelania vášho tímu.

 

Je efektívnejšie komunikovať pomocou pozitívneho nastavenia než negatívneho. Aj vtedy ak niektorý z členov tímu urobí chybu. Snažte sa, čo najmenej kritizovať svoj tím. Váš pozitívny prístup bude oveľa produktívnejší a motivujuci než večná kritika a zahanbovanie.

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299