11 tipov, ako obslúžiť návštevu v kancelárii

11 tipov, ako obslúžiť návštevu v kancelárii

27.10.2023

Každá kancelária by mala v prvom rade vyzerať reprezentatívne, a to nielen preto, aby ste sa v nej cítili príjemne vy, ale aj preto, aby vytvorila príjemné prostredie pre vašich klientov, zákazníkov, potenciálnych klientov, pracovných partnerov či dokonca budúcich zamestnancov. Jedným zo spôsobov, ako to dosiahnuť môže byť práve jedlo. Ako teda pripraviť elegantné pohostenie a budete k tomu potrebovať aj základnú kuchynskú výbavu

Ako vytvoriť príjemné prostredie? 

Ešte predtým, ako budete vymýšľať, ktorými pochutinami ohromíte návštevu, bude dôležité vytvoriť príjemné prostredie, v ktorom sa bude návšteva cítiť dobre. 

Čistota

Prvá na zozname je čistota. Dokonca aj špičkovo vybavená kancelária príde o svoj šarm, ak v nej bude špina a smrad. Dajte si záležať, aby bolo v kancelárii vyvetrané, povysávané, vynesené koše atď. Jednoducho, aby vyzerala príjemne a čisto. To isté platí aj pre riad, na ktorom budete pohostenie servírovať. Rôzne sklenené poháre, ktoré by vyzerali neumyto, môžu návštevu dokonca odradiť. 

Dekorácie

Téma dekorácie kancelárie môže byť pomerne zložitá. Tak, ako obyvatelia kancelárie aj návštevníci môžu mať diametrálne odlišný vkus. Niektorých viac osloví chladný minimalizmus, iní dávajú prednosť útulnému prostrediu plnému maličkostí. Snažte sa teda pri zariaďovaní kancelárie nájsť vhodný balans.

Svetlo

Veľmi dôležitý je aj prísun svetla. Snažte sa preto navodiť zrakovú pohodu. Ide o stav, v ktorom budete mať v kancelárii adekvátne osvetlenie, ktoré ani neoslňuje a súčasne poskytuje vhodnú intenzitu a teplotu. 

Sedenie

Bez ohľadu na to, či návšteva bude sedieť za stolom alebo na gauči, posedenie by malo byť pohodlné. Ak vaša návšteva bude písať, bude vhodnejšie, ak bude s vami sedieť za stolom. V prípade, že pôjde o stretnutie, pri ktorom sa budete primárne zhovárať, na vytvorenie uvoľnenejšej atmosféry zvolte gauč. 

Ovocie

Miska s ovocím nie je len veľmi estetickou dekoráciou, ale navyše má aj praktické využitie. Kedykoľvek môžete ponúknuť zdravou desiatou vašu návštevu aj kolegov. Dajte si len pozor, aby ovocie v miske bolo vždy čerstvé.

Pohostenie v kancelárii

Nápoje

Úplným základom sú teplé nápoje. Medzi povinnú výbavu do kancelárie teda patria keramické či sklenené hrnčeky na kávu alebo čaj. Nech už sa jedná o akokoľvek krátku návštevu, určite by ste nemali zabudnúť hosťom ponúknuť nápoj. Zabodovať môžete aj tým, ak ponúknete kávu z kvalitného kávovaru. 

Slané občerstvenie

Do kancelárie sa zväčša hodí jednoduché občerstvenie ako napríklad sendviče, bagety, chlebíčky alebo jednohubky. Nezabúdajte pri tom aj na alergie alebo iné stravovacie obmedzenia. 

Sladké občerstvenie

Keksy, drobné pečivo, dezerty alebo koláčiky neurazia takmer nikdy. Je tiež vhodné ponúknuť aj ovocie a zeleninu, ako osviežujúcu alternatívu k sladkému aj slanému pohosteniu. 

Dostatok riadu

Uistite sa, že máte dostatok tanierov, misiek, šálok ale aj príborov pre všetkých hostí. Bolo by veľmi nešťastné, ak by vám nejaké chýbali. 

Znalosť návštevy

Veľmi dôležité je, aby ste občerstvenie zvolili aj s ohľadom na hostí. Uistite sa, že ponúkané nápoje a jedlo sú v súlade s kultúrnymi, zdravotnými alebo inými preferenciami hostí. 

 

Dnes už takmer každá kancelária má aj svoju kuchynku. Aby príprava pohostenia v kancelárii bola čo najjednoduchšia, pomôcť môžu kuchynské pomôcky, ktoré vám uľahčia život

Tipy na záver

Na záver prinášame ešte zopár tipov, ako servírovať pohostenie v súlade s etiketou:

 

  • Vyhýbajte sa čajovým vrecúškam. Uvarte klasický sypaný čaj alebo prírodnú mletú kávu. 

  • Čaj aj kávu nalievajte v špeciálnej miestnosti, nie je to zvykom robiť v zasadacej miestnosti.

  • Kávu uvarte tesne pred podávaním.

  • Obrúsky neklaďte na tanierik pod šálku. 

  • Položte a odoberte šálky zo stola naľavo od osoby.

  • Kávu a čaj začnite ponúkať hneď na začiatku a znova asi po hodine. 

  • Ponúknite svojim hosťom aj vodu, džús, minerálku, najlepšie vychladenú.

  • Nezabudnite na stôl položiť aj obrúsky.

  • Sladkosti a sušienky podávajte na podnose.

  • K citrónu položte aj vidličku.

  • Mlieko podávajte v samostatnej nádobe (ponúknite aj rastlinné mlieko, v prípade, že niekto bude trpieť intoleranciou na laktózu alebo sa vyhýba mliečnym produktom)


Natália Várošová, Obsahový špecialista na optimalizáciu webov z PoctiveSEO

Vyhľadavávanie

Sociálne siete


Fatal error: Uncaught exception 'Gss_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php, line 564' in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php:299 Stack trace: #0 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(317): Gss_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php(744): Gss_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/App.php(117): Gss_Response_Abstract->sendResponse() #3 [internal function]: Gss_App->shutdown() #4 {main} thrown in /www/v/i/u71096/public_html/library/Gss/Response/Abstract.php on line 299